Uiteraard: eis tegen homopester uit Amsterdam is leerstraf van maar liefst 35 uurtjes Nieuws
Auteur
28/05/2020 13:50

Uiteraard: eis tegen homopester uit Amsterdam is leerstraf van maar liefst 35 uurtjes


Kennen we het 15-jarige homopestertje uit Amsterdam nog? Je weet wel, die knakker die twee homoseksuele mannen stond af te zeiken en te filmen, daarna bij Youness Ouaali klaagde dat het allemaal uitlokking was, maar later toch een bekende van de politie bleek? Die heeft vandaag zijn strafeis gehoord, houdt u vast:

35 uur leerstraf (plus nog eens 35 voorwaardelijk) en een boete van 850 euro voor de slachtoffers. Wat een leerstraf inhoudt? "Als je een leerstraf krijgt, moet je een cursus volgen die je laat zien wat de gevolgen van jouw gedrag zijn. Een voorbeeld van een leerstraf is een cursus sociale vaardigheden. De leerstraf bestaat alleen voor de jeugd."

Nou nou, foei!

De jongen heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan belediging met een discriminatoir aspect door de twee mannen onder meer uit te schelen voor “kankerhomo’s”. Dit is strafverzwarend en meegenomen in de hoogte van de strafeis. Door het stel “In Amsterdam, gay is not normal” na te roepen zou de 15-jarige naar oordeel van de officier van justitie niet alleen het homostel hebben beledigd, maar gaf hij ook aan dat 'homo zijn' eigenlijk niet normaal is. Daarmee heeft hij de hele groep van homoseksuelen in diskrediet gebracht. (Bron en de volledige strafeis: om.nl)

De video waar het allemaal om ging

Trending vandaag

Trending vandaag

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties