De Corona Lockdown dag 52: deze dingen vliegen de (online) winkels uit Random
Auteur
07/05/2020 13:31

De Corona Lockdown dag 52: deze dingen vliegen de (online) winkels uit


Je hebt het zelf ongetwijfeld al ervaren: na iedere persconferentie van Rutte waarbij er nieuwe maatregelen of juist versoepelingen worden aangekondigd heeft dit direct invloed op ons koopgedrag. In sommige winkels zijn bepaalde artikelen niet of nauwelijks meer te verkrijgen. Het begon met toiletpapier, maar dat is gelukkig weer overal verkrijgbaar. Comfortabel schijten ftw!

Toch zijn er nog steeds een heleboel schappen leeg. Wij bekeken welke dingen er de afgelopen weken als warme broodjes over de toonbank gingen!

1. Skeelers

Ineens zijn ze niet meer aan te slepen; de skeelers. In de jaren 90 werden ze populair, maar dankzij de coronacrisis lijken mensen ze ineens herontdekt te hebben. De afgelopen weken zijn er honderdduizenden over de toonbank gegaan. Op zich ook wel logisch, want het is een prima bezigheid die je lekker in de buitenlucht kunt doen en als het zonnetje schijnt heb je meteen even een break van het thuiswerken én pak je meteen wat extra vitamine D mee. 

Inmiddels zijn ze niet meer aan te slepen en zijn ze bijna overal uitverkocht, maar met een beetje geluk kun je ze hier nog wel krijgen.

2. Tondeuses en kappersscharen 

Vanaf volgende week gaan de kappers weer open, maar dat heeft voor veel mensen echt te lang geduurd. Knippende familieleden werden vriendelijk verzocht even wat bij te punten, maar mocht dat misgaan of mocht je dat niet aandurven dan kun je altijd de tondeuse over je bolletje laten gaan. Aanrader, neem het van ondergetekende aan. Wordt echter wel lastig, want deze zaken zijn op heel veel plekken volledig uitverkocht.

3. Desinfectiegel

Inmiddels wordt het alweer iets beter verkrijgbaar, maar flesjes desinfectiegel zijn schaarser dan naaktfoto's van Victoria Koblenko. Tot onze spijt overigens. Zit best wat in, want je komt toch de hele dag in aanraking met van alles en nog wat, en daarna is het wel prettig om even je handen te kunnen ontsmetten.

4. Boeken

Als je je echt verveelt, Netflix hebt uitgespeeld en ook uitgekeken bent op de volwassen websites van het wereldwijde web, dan kun je altijd nog in de boeken duiken. Deze zijn gelukkig bijna overal nog goed te krijgen, maar winkeliers merken wel een enorme stijging in hun omzet. Toppers schijnen vooral de Zeven Zussen-reeks van Lucinda Riley, het boek over Nouri, de biografie van Patty Brard (voor als je graag nóg meer ellende wil) en BBQ-boeken van Jord Althuizen te zijn.

5. Trampolines en buitenspeelgoed

Mensen met kinderen weten inmiddels hoe fijn het is om hun oogappeltjes 24/7 op hun lip te hebben. Vaak best gezellig, maar het is ook echt geen straf als ze zo af en toe eens een uurtje naar buiten gaan. Lukt stukken makkelijker met een stoer tuinhuisje of een trampoline, maar je bent helaas niet de enige die daarnaar op zoek is. Dit geldt overigens ook voor simpelere zaken als stoepkrijt: zoek en gij zult vinden!

6. Puzzels

Wederom het verhaal van de verveling die toeslaat: we zijn massaal aan het puzzelen geslagen! Vooral legpuzzels zijn lastig te verkrijgen, maar ook boekjes met kruiswoordpuzzels vliegen de winkels uit. Ieder zijn hobby natuurlijk...

7. Thermometers

Ook eigenlijk best heel logisch. Het primaire symptoom van corona is koorts en hoe kun je dat nou fatsoenlijk meten? Precies, met een thermometer in je sterretje. Oké, er zijn ook oor- en voorhoofdthermometers maar vooral Arif is nogal van de old school dus, erin tot je nog net het puntje kunt zien!

8. Drank, drank en nog meer drank 

Je kunt niet meer naar de kroeg voor je speciale op Kardashian-slipjes gerijpte, linksdraaiende tripel IPA met extra quinoa-hop, dus wat doe je dan? Precies, je haalt dat spul gewoon zelf in huis! Slijterijen merken een enorm verschil in omzet. Een schril contrast met de omzet van de Nederlandse horeca, maar dat even terzijde. 

Mocht je nu ook dorst hebben, of nog een smakelijk moederdagcadeautje zoeken: check dan even onze vrienden van Drankdozijn, want goedkoper krijg je het nergens!

9. 'Luxe' eten

Volgens diverse ondernemers nemen veel mensen nu wel wat extra moeite voor het diner. Een lekkere ossehaas, een goed stuk vlees voor op de BBQ, de verkopen gaan veel harder dan normaal in deze tijd van het jaar. Kleine sidenote: niet iedereen steekt er zoveel tijd en geld in want ook de kant-en-klaarmaaltijden gaan als een malle.

10. Speeltjes voor volwassenen 

Je kunt je tegenwoordig een ongeluk Tinderen, maar daten op anderhalve meter is toch wel een klein drama. Singles zullen het dus momenteel zelf moeten doen, een volgens groothandels in erotische producten doen we dat ook massaal. Toppers zijn toch wel de masturbators voor mannen, vibrerende eitjes en natuurlijk de good ol' vibrator.

Zelf ook de handkar een beetje zat? Check deze toppers dan even 😏

Ook interessant

Ook interessant

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties