De Corona Lockdown dag 33: de 5 grootste complottheorieën aller tijden Documentaire
Auteur
18/04/2020 17:31

De Corona Lockdown dag 33: de 5 grootste complottheorieën aller tijden


De afgelopen dagen hebben we het overal wel voorbij zien komen: corona zou het gevolg zijn van de straling van de 5G-zendmasten. Diverse complotdenkers staken zelfs dit soort masten in de fik, met enorme schade tot gevolg.

Toch zijn dit soort complottheorieën niet nieuw en zijn deze echt van alle tijden. Wij hebben hier de 5 grootste/belangrijkste voor je op een rijtje gezet, welke geloof jij wel of niet?

1. De moord op John F. Kennedy

In November 1963 werd president Kennedy vermoord door Lee Harvey Oswald. Hij schoot vanuit een gebouw een aantal keer en wist daarmee de president dodelijk te raken.

Echter zijn er een hoop vragen. Hoe kan één enkele kogel zo'n bizar pad afleggen? Waarom slingerde het hoofd van Kennedy in de verkeerde richting? Was Oswald wel schuldig? Er zijn diverse theorieën, waarbij de voornaamste is dat JFK door de CIA zou zijn vermoord.

/ / Poll

2. De maanlanding was nep

Op 20 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en sprak de legendarische woorden: "It's a small step for man, but a giant leap for mankind". Miljoenen mensen zaten aan de buis of radio gekluisterd want dit was toch wel ongehoord.

Maar was dit ook zo? Was het geen opname uit een studio? Zijn er in de beelden geen touwen te zien en kloppen alle schaduwen wel? Had Stanley Kubrick er wat mee te maken en probeerde hij dit in 'The Shining' openbaar te maken? Neil DeGrasse Tyson probeert hieronder een aantal theorieën te debunken.

/ / Poll

3. 9/11 was een 'inside job'

Op 11 september 2001 werd de wereld opgeschrikt door een van de grootste aanslagen in de menselijke geschiedenis: de vliegtuigen die in de Twin Towers van New York crashten. Bijna 3.000 mensen vonden de dood en de daders waren snel bekend: Al Qaida, met Osama Bin Laden aan het roer.

Toch kleven ook daad rare verhalen aan. Hoe konden de gebouwen op deze manier instorten, terwijl ze bestand waren tegen zulke inslagen? Wat gebeurde er met 'Building 7'? Waar zijn de beelden van de inslag bij het Pentagon? George van Houts stelt hieronder een flink aantal vragen.

/ / Poll

4. De aarde is plat

Van kinds af aan word je bijgebracht dat de aarde een bol is. Je weet ook niet beter dan dat dat ook daadwerkelijk zo is, maar toch is er een grote groep mensen die denkt dat de aarde zo plat als een dubbeltje is.

Een platte schijf, omringd door ijs, zo zou onze planeet er écht uitzien. Klinkt extreem vergezocht, maar wellicht kun je je vinden in een van de argumenten hieronder.

/ / Poll

5. Corona wordt veroorzaakt door 5G-straling

Het coronavirus slaat al een flinke tijd hard om zich heen en wereldwijd zijn er al bijna 150.000 doden te betreuren. Meer dan 2 miljoen mensen zouden besmet zijn, althans, waarvan dit bekend is. Niet iedereen wordt getest...

Maar is dit nou echt een virus, of komt dit door de steeds meer opkomende 5G-straling? Sommige mensen geloven hier namelijk zo erg in dat ze bereid zijn complete zendmasten in de fik te zetten...

/ / Poll

Extragratis bonus: Sinterklaas

Je staat er niet altijd bij stil, maar het Sinterklaasfeest is niet eens een theorie: dat is gewoon een keihard complot. 'Grote mensen' spannen landelijk collectief samen om kleine kinderen iets te laten geloven dat er helemaal niet is. Winkeliers varen daar overigens wel bij dus die hoor je al helemaal niet klagen.

Natuurlijk is dit allemaal alleen maar goedbedoeld en willen mensen kinderen een leuke tijd bezorgen, maar eerlijk is eerlijk: het is gewoon een keihard complot tegen de koters!

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties