BIOS uitlezen...
De Corona Lockdown dag 26: 10 positieve aspecten aan het coronavirus Fun
Auteur
11/04/2020 19:01

De Corona Lockdown dag 26: 10 positieve aspecten aan het coronavirus


Naast dat het coronavirus overal in de wereld vooral veel ellende brengt en de focus logischerwijs veel daar op ligt, zijn er ook een aantal positieve dingen te noemen waar je in eerste instantie wellicht niet meteen bij stilstaat. Want zoals Johan altijd zei: ieder nadeel heb z'n voordeel. En zo is het maar net.

Voor sommige mensen is dit het perfecte moment voor wat bezinning, worden ze eindelijk niet overlopen door hordes toeristen en is er wereldwijd een stuk lagere CO₂-uitstoot waar vooral moeder natuur erg over te spreken is.

Hieronder 10 voorbeelden van dingen waar we dankzij de coronacrisis nu van profiteren 👇

1. Je bespaart geld

De meeste mensen zitten een stuk minder in de auto; je hoeft niet naar je werk, niet naar je ouders/opa/oma en, je hebt geen last van trajectcontroles of mobiele flitsjuten. Je bespaart je een hoop knaken aan benzine en boetes. Beetje jammer dat dan juist op dit moment de benzineprijzen lekker laag staan. Grrrbl.

Ook buiten de deur eten zit er even niet meer in. Klinkt als een nadeel, maar ook dit is gewoon weer puur besparen. Tussen de middag even snel een uurtje lunchen of 's avonds lekker buiten de deur eten kan ff niet meer, dus tel uit je winst! Al moet je nu wel wat vaker zelf koken. Elk nadeel heeft blijkbaar ook z'n nadelen...

Maar ach, dan laat je die lekkere wijntjes toch gewoon thuisbezorgen? 🍷

2. Het milieu heeft grote blij: schonere lucht en wateren

Niemand heeft het meer over de klimaatcrisis, toch? Grotendeels natuurlijk omdat er nu ergere dingen aan de hand zijn, *kuch* Rob Jetten *kuch*, maar het gaat qua stikstof en vervuiling echt stukken beter zonder al die auto's en vliegtuigen. De dolfijnen zwemmen weer in Venetië, de Vikingen zijn terug in Noorwegen en ook de eerste Dino's laten zich weer langzaam zien.

In Nederland hebben we op dit moment maar liefst 12% minder stikstof en tot wel 20% minder fijnstof in de lucht. Mede doordat er minder files staan en het vliegverkeer aanzienlijk is afgenomen. We internet en kijken daarentegen wel weer meer tv dan ooit.

3. Omzet supermarkten op niveau van Kerstmis

Niet alleen webshops draaien overuren, dankzij het hamstervirus draaien ook de supermarkten de afgelopen weken overuren. Sterker nog, de omzet lag op niveautje Kerstmis: ka-Tsjing!

Toen er in de eerste weken volop werd gehamsterd, was de omzet bij de supermarkten maar liefst 31% hoger dan vorig jaar. De weken erna 22%, 9% en 7%. Het echte hamstervirus lijkt dus over z'n hoogtepunt heen, maar nog steeds een dikke stijging.

Ook tuinwinkels doen goede zaken. Iedereen thuis, lekker weer, hop de tuin in!

4. Gouden tijden voor bezorgdiensten

Aangezien je het huis niet (echt) uit mag maar zo af en toe ook geen zin hebt om te koken of überhaupt al slalommend door de supermarkt te lopen, staan sites als thuisbezorgd en drankdozijn natuurlijk onder de favorieten. Helaas ben je dus niet de enige, want bij veel van dit soort sites krijg je de melding "i.v.m. grote drukte etc etc bla bla kunnen de bezorgtijden wat langer zijn dan u gewend bent"

Pakketbezorging in coronatijd: ‘Het lijkt nu wel decemberdrukte’

Nu de bezorgers in de gaten hebben hoe onmisbaar ze zijn en overuren draaien, eisen ze natuurlijk ook een hoger uurloon. 

De een z'n dood de ander z'n brood zullen we maar zeggen...

5. Geen gehaaste samenleving meer

Rene van der Gijp vindt het eigenlijk wel lekker; geen gehaast en opgefokt gedoe meer want we hebben allemaal een paar versnellinkjes teruggeschakeld. Geen verkeershufters mer die in de file van links naar rechts slingeren of irritante bumperklevers voor wie je nooit hard genoeg kan rijden. Gewoon ff chill, omdat het moet. Misschien niet eens zo verkeerd?

Waar we een paar maanden geleden nog werden overspoeld met burn-outs en overspannen collega's, is dit wellicht voor sommige mensen een mooi moment om ook eens wat beter aan hun mentale gezondheid te denken.

6. Minder smog in de lucht dus sneller een lekker kleurtje

Ben jij minder bedeeld qua pigment en duurt het eeuwen voordat je een beetje bruin wordt? Een geluk bij een ongeluk, want dankzij het verlaagde smogniveau word je nu nét wat sneller bruin. Of nóg sneller rood, voor de gingers en zolderkamerprofessionals onder ons. 

7. Een auto importeren kan tot wel 50% goedkoper worden

Als je een beetje zoekwerk verricht, dan kon een (tweedehands) auto in Duitsland aanschaffn al best lucratief zijn. Waar je hier een redelijk karig uitgevoerde auto koopt, krijg je bij onze oosterburen een heerlijk uitvoering met alles erop en eraan. Maar daar moet je dus wel wat moeite voor (willen) doen.

Nu de Duitse automarkt in maart met 38% is gekropen, verwachten experts dat bepaalde nieuwe modellen voor maar liefst 50% goedkoper de deur uit zullen gaan, aangezien er gewoon geen vraag meer is.

Dus: altijd al een nieuwe Audi of (dikke) BMW willen rijden? Grijp je kans!

8. Thuiswerken in dezelfde joggingbroek, dus minder was

Mensen met (kleine) kinderen zullen dit absoluut tegenspreken, maar alleenstaanden merken de quarantaine zeker aan de hoeveelheid was. Je draagt tijdens het thuiswerken toch gewoon lekker diezelfde joggingbroek nog een keer? En nog een keer. En nog een keer...

9. Nederland massaal aan de speeltjes

Waar we een aantal jaar geleden door een grijs boekje geïnspireerd raakten en massaal aan de handboeien gingen, blijkt dat het thuisblijven van de laatste weken ook een boost heeft gegeven aan de verkoop van allerlei verschillende speeltjes die je in en rondom de slaapkamer gebruikt. Babyboom over een maand of 9?

👉 Kan jouw slaapkamer ook wel wat vuur gebruiken, klik dan 🔥

10. Je ziet je familie vaker

Het zinnetje: "Mama, wie is toch die man die zondags altijd het vlees snijdt" (voor de ouwe lullen onder ons) is dankzij deze crisis ook verleden tijd. Niks geen kinderen bij de opvang droppen en laat thuiskomen als ze inmiddels al lekker liggen te tukken. Gewoon lekker thuiswerken en daar wordt (bijna) iedereen blij van.

Check dit ook even

Check dit ook even

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties