BIOS uitlezen...
Winnen: de eerste Nederlandse e-step die vet én betaalbaar is Tech
Auteur
05/04/2020 14:45

Winnen: de eerste Nederlandse e-step die vet én betaalbaar is


De e-step is een veelbesproken dingetje de laatste tijd. Het lijkt een ideale, tijdloze (en hipster-proof) oplossing om je van plek A naar B te brengen, vooral in de grote steden en wanneer je nog even die laatste kilometer naar je eindbestemming moet. Je bent namelijk een stuk flexibeler en niet afhankelijk van dure taxi's, het overvolle openbaar vervoer of je eigen stalen ros dat ergens tussen 100.000 andere roestige tweewielers staat (als ie niet gejat is tenminste).

Het huidige aanbod: crappy

Op dit moment wordt er door een aantal fabrikanten al steps aangeboden, maar daar zit vooralsnog weinig spectaculairs tussen. Voornamelijk omdat het producten uit China zijn met een soortig Ali-Express keurmerk zeg maar. Plastic fantastic dus. En zelfs als je er 1000 eypo's voor neerlegt heb je te maken met oncomfortabele rubberen banden zonder lucht, waardoor je pacemaker door je ribbenkast naar buiten trilt als je een ritje over De Wallen maakt. Nee, dan kun je beter een steppie van € 179,- halen bij de Lidl, want dan heb je net zoveel lol.

Wel of niet legaal op de weg?

Nog niet, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat dit zal veranderen. Er wordt al langere tijd gesproken over regulering, maar zoals met zoveel zaken loopt Nederland altijd achter veel grote landen aan, waar het wel legaal is. Plus, Nederland is natuurlijk een land van regeltjes. Veel ministers staan gelukkig wel achter de ontwikkeling.

PVV-kamerlid Roy van Aalst gaf onlangs het volgende aan:

"Innovatie zoals de e-steps zijn mooi en het is heel belangrijk dat de overheid een faciliterende rol inneemt wat betreft de wetgeving."

GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger:

“Maar we moeten wel duidelijke afspraken maken over veiligheid en ruimte. Waar mag je rijden? Hoe hard? Moet je een helm op? De innovatie gaat duidelijk sneller dan de wetgeving en dat moet dus sneller.”

Swheels komt met nieuwe e-step

Gelukkig komt het Nederlandse Swheels met een step die er slick uitziet, maar ook van fatsoenlijke kwaliteit is (lees: not made in China). De Vespa onder de steps dus. Daarnaast voldoet deze step aan alle strenge eisen die voor goedkeuring op de weg nodig zijn. De step heeft namelijk twee onafhankelijke remsystemen, remmen op beide wielen, een remlicht, richtingaanwijzers aan voor- en achterkant, luchtbanden, een bel en geen voorwielaandrijving.

De verwachte prijs zal € 799,- zijn en dat is, gezien de specificaties, niet verkeerd. En het mooie is: jij kan er eentje winnen, dus je kan de hand op de knip houden. 👇

Win de 1e step die uit de fabriek rolt

Wij mogen één van de eerste steps die vers uit de fabriek komt rollen weggeven. Gratis en voor niets. Tenminste, niet helemaal voor niets, want je moet ze wel even volgen op Instagram. Kleine moeite lijkt ons. Vervolgens even een reactie achterlaten in de reacties hier en aangeven waarom we jou die step moeten opsturen straks zodat je na de corona-lockdown lekker van de zomer kan genieten op je nieuwe steppie!

ZET. HEM. OP. HE. 👇👇

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties