Jort Kelder:  "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden" Random
Auteur
04/04/2020 18:31

Jort Kelder: "We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden"


Jort Kelder: je houdt van 'm of je vindt het een ontzettende nare drol. Wij behoren tot de eerste groep, want hij is wat ons betreft één van de weinige mensen die zegt wat hij vindt, dit keurig onderbouwt en het niet baseert op bullshit. Tactisch? Nope! Genuanceerd? Hell no. Tikkeltje cru misschien? Zeker wel! Te korte broekspijpen? Sowieso. Maar ieder z'n ding toch?

Tijdens een interview op de radio met Omrop Fryslân sprak hij over de economische gevolgen van het coronavirus en de impact van de getroffen maatregelen. Hij zei daarin o.a. het volgende:

Hoeveel economische schade is het redden van mensen die daarna waarschijnlijk binnen twee jaar dood waren gegaan waard? Laten we wel wezen, we zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben aan het redden. Dat klinkt vrij hard, maar het is statistisch wel wat er gaande is.

En op zich heeft hij hier een punt, of je het er nou mee eens of oneens bent, maar weinig mensen durven het te zeggen. Hij schoof gister bij Op1 aan tafel om zijn uitspraken te onderbouwen, waar maar liefst 1,2 miljoen getuige van waren.

Check het fragment hieronder. 👇

Check het hele fragment hier.

Twitter gaat los

Vanzelfsprekend barstte het Twitter-geweld los, want wat Jort had gezegd kon natuurlijk écht niet. Een aantal zeer inhoudelijke en goed-doordachte reacties op een rij, waar je direct aan kan zien dat de mensen er verstand van hebben.

Gelukkig: een slimme opmerking

Jort heeft er zelf ook nog wel wat over te zeggen

Poll

Poll

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair