BIOS uitlezen...
Corona-update #19: 134 patiënten overleden en 1019 nieuwe besmettingen, besmettingsgraad lijkt te dalen Nieuws
Auteur
01/04/2020 14:01

Corona-update #19: 134 patiënten overleden en 1019 nieuwe besmettingen, besmettingsgraad lijkt te dalen


Nieuwe dag, nieuwe cijfers van het RIVM en de belangrijkste updates op een rij:

  • 134 mensen overleden, 1019 nieuwe besmettingen
  • RIVM: Besmettingsgraad lijkt flink te dalen
  • Persco trekt ruim 7.5 miljoen kijkers
  • Recordaantal sterfgevallen in Verenigde Staten
  • Beurzen beleven slechtste kwartaal sinds 1987
  • Goed nieuws: Italië vindt ons nog steeds lief

RIVM update van 1 april 

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 13.614 (+1.019)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.159 (+447)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.173 (+134)

Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

Besmettingsgraad lijkt te dalen

De verspreidingskracht lijkt af te nemen volgens van Dissel (RIVM-baas). Ergo, de maatregelen hebben effect. Echter is het van groot belang dat we ons hieraan blijven houden.

,Volhouden van maatregelen is nu cruciaal. Als we dit loslaten, gaat die curve weer stijgen. Dan stijgt ook weer de vraag naar (intensieve) zorg” 

Daarnaast loopt ook het aantal meldingen van patiënten bij de GGD terug. Echter ook hier moet rekening worden gehouden met het feit dat niet iedereen gemeld wordt.

Al trekken anderen deze conclusie in twijfel

Persco trekt 7.5 miljuno mensen

Aangezien we toch lekker met z'n allen thuis zitten, worden dit soort momenten natuurlijk ook ontzettend goed bekeken. De aangekondigde 'nieuwe' maatregelen trokken gisteren maar liefst 7.5 miljoen kijkers.

Recordaantal sterfgevallen in Verenigde Staten

De Johns Hopkins University kwam met een trieste record naar buiten: het totaal aantal doden is daar maar liefst met 865 gestegen naar 3.873. Alleen in New York al staat de teller op 1000+. Het aantal besmettingen loopt tegen de 200.000, maar als we Trump gisteravond beluisterden had dit zonder zijn ingrijpen ook 2 miljoen mogelijke slachtoffers kunnen zijn.

Beurzen beleven slechtste kwartaal

Enorme pieken en dalen op de beurzen afgelopen weken. Records, zowel positief als negatief, werden verbroken en afgelopen kwartaal was het slechtst sinds 1987. De S&P 500 kelderde met 20%.

Economen waarschuwen dat de economie mogelijk harder wordt getroffen door het virus dan tijdens de financiële crisis in 2008.

Italië vindt ons nog steeds lief

We dachten even een nieuwe aartsvijand te hebben, maar volgens de Italiaanse premier is de vriendschap nog steeds in tact! Dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het feit dat minister Hoekstra enigszins door het stof is gegaan. Vanavond pizza?

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!

Reacties

Reacties

Personen