BIOS uitlezen...
Eindelijk: Arjen Lubach maakt compleet gehakt van het discutabele merk RUMAG Algemeen
Auteur
30/03/2020 11:12

Eindelijk: Arjen Lubach maakt compleet gehakt van het discutabele merk RUMAG


RUMAG, wie kent het niet? Groot en bekend geworden met al die grappige teksten op digitale kaarten. Om te gieren! Het sneue is alleen dat geen enkele (grappige) tekst zélf is bedacht. Ze jatten al deze teksten en quotes namelijk ongegeneerd van iedereen en vertalen het veelal uit het Engels. Geen via-tje, bedankje of credit naar de originele auteur, niets. Gewoon je eigen RUMAG-design er van maken en doen alsof je het helemaal zelf hebt bedacht, om er vervolgens bakken met geld mee te verdienen (ze zouden zo'n 25 miljoen euro waard zijn!).

Vorige week waren ze al onderwerp van gesprek op twitter naar aanleiding van hun corona collectie. Daarnaast is er een tijd een geleden een speciaal account (RU.MAG.NIET.STELEN) in het leven geroepen waarbij de originele quotes en de versie met die irritante puntjes naast elkaar worden gezet.

Het saillante zit hem echter in hun corona-collectie waarbij gepretendeerd wordt dat de opbrengst naar Het Rode Kruis gaat, maar dat is blijkbaar niet het belangrijkste 'goede doel' want ze lijken er vooral zelf keihard mee te cashen.

Zondag.Met.Rumag.Zocht.Het.Uit. 👇

UPDATE: statement RUMAG toegevoegd

Nienke Plas: "we doen het samen tijdens een brainstorm"

Nienke Plas was in 2017 het gezicht van RUMAG en zat een tijd geleden bij RTL Late Night aan tafel waar haar gevraagd werd door Umberto Tan hoe ze al die grappige teksten bedachten. Nou dat was door hun supercreatieve brainstormsessies natuurlijk die ze samen hebben, want daar komt echt altijd heel veel uit. Whut? 😂

Misdadig

Tijdens Het Fontys Denk Groter Debat, waar René Watzema en Thijs van der Heide vorig jaar te gast waren om te vertellen over het succes van RUMAG, kregen ze ook een behoorlijke bak kritiek op hun werkwijze van Harry Hol (echt waar),  journalist van Bureau Jeugd en Media. Hij vond er namelijk ook wel wat van (lees: misdadig) dat RUMAG zoveel succes heeft met hun gestolen werk. 👇

Fragment vanaf 25:00!

Draag je steentje bij

Kortom, als je wél je steentje wilt bijdragen en zeker wilt weten dat ál je geld naar het goede doel gaat, check dan lubag,nl en koop daar je shirt.

Of: stuur je shirt massaal terug! #karma

Statement van RUMAG n.a.v. Zondag met Lubach

Reactie #ZondagMetLubach op statement

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Reacties

Reacties