Corona-update #16: 132 patiënten overleden en 1104 nieuwe besmettingen, coronalied van BN'ers volledig afgeserveerd Nieuws
Auteur
29/03/2020 14:02

Corona-update #16: 132 patiënten overleden en 1104 nieuwe besmettingen, coronalied van BN'ers volledig afgeserveerd


Virussen doen niet aan zon- en feestdagen en dus hebben we ook vandaag weer nieuwe cijfers van het RIVM, aangevuld met andere opvallende zaken.

  • 132 patiënten overleden en 1104 nieuwe besmettingen in Nederland
  • Recordaantal doden in Spanje én België
  • 93% van Nederlanders blijft thuis
  • Mensen zitten niet te wachten op "coronalied" BN'ers
  • Paus roept op tot wereldwijde wapenstilstand
  • Quarantaine-party in Breda


RIVM update van 29 maart

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 10.866 (+1.104)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3.483 (+529)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 771 (+132)
Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.

Record aantal doden in Spanje en België

Wederom een nieuw record waar je niet vrolijk van wordt in Spanje. Daar zijn in één etmaal maar liefst 838 mensen bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. In totaal zijn bijna 80.000 mensen besmet (of geweest) en staat het totaal aan doden op 6528.

Ook in België is het aantal doden de afgelopen 24 uur opgelopen met 78, wat het hoogste aantal tot nu toe is. In totaal zijn er nu 431 sterfgevallen.

In Italië gaat het helaas nog harder, want daar zijn ze de over de grens van 10.000 slachtoffers heen sinds gister en hebben ze bijna 100.000 besmettingen geregistrered.

93% van de Nederlanders blijft thuis

Kijk, goed nieuws. Volgens de cijfers van Maurice de Hond althans; volgens zijn recente onderzoek houdt 93% van de Nederlanders zich aan de nieuwe maatregelen en blijven ze thuis. Hierdoor zou de "intelligente lockdown" volgens hem hetzelfde effect hebben als een harde lockdown.

De huidige maatrgelen in Nederland hebben als effect, dat het gedrag van de mensen vrijwel lijkt op de situatie, die er zou zijn als er een harde lockdown was geweest. Alle scores van de maatregelen, die men zelf heeft genomen, zijn inmiddels tot ruim boven de 90% zoals de onderstaande tabel laat zien. Een onder normale omstandigheden onvoorstelbare verschuiving in enkele weken

Mensen zitten niet te wachten op "coronalied" van BN'ers

De dag die je wist dat zou komen. Want natuurlijk moeten de BN'ers ook van zich laten horen als belangrijk collectief in de strijd tegen het coronavirus. Zo willen ze morgen een lied met z'n allen gaan zingen bij Jinek. Lekker, voor het groepsgevoel. Maar wie zit daar nou op te wachten eigenlijk? Wij niet, en veel mensen op Twitter zo te zien ook niet. 👇

Aan alle BN'ers: jullie zijn NIET belangrijk!

Paus roept op tot wereldwijde wapenstilstand

Paus Franciscus heeft tijdens zijn laatste mis opgeroepen tot een wereldwijde wapenstilstand. Hij wil dat iedereen alle vijandigheden stopzet zodat we ons allemaal kunnen richten op hulp in deze tijden.

"De oorlogszucht en vijandigheid moeten plaatsmaken voor de bereidheid om humanitaire hulp te verlenen, diplomatieke oplossingen te vinden en om te kijken naar de meest kwetsbaren"

Positieve afsluiter: quarantaineparty in Breda

Maar wél keurig volgens de regeltjes. Hulde!

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties