Corona-update #15: 93 patiënten overleden en 1159 nieuwe besmettingen, coronafeest verboden Nieuws
Auteur
28/03/2020 14:03

Corona-update #15: 93 patiënten overleden en 1159 nieuwe besmettingen, coronafeest verboden


De afgelopen twee weken draait het in Nederland voornamelijk om 2 cijfers: het aantal nieuwe besmettingen en het aantal overleden patiënten. De cijfers waarvan we iedere dag weer hopen dat ze niet hoger zijn dan de dag ervoor. De belangrijkste punten vandaag:

  • 1159 nieuwe besmettingen gemeld, 93 patiënten overleden
  • Totaal 639 mensen overleden en 9762 besmettingen
  • Gemeente steekt stokje voor "Coronafeest" in Den Bosch
  • Grote toename besmettingsgevallen Duitsland
  • Trump pompt 2 biljoen in de economie
  • Wuhan komt langzaam weer op gang
  • Bavaria komt met een desinfecterend middel


Update RIVM 28 maart

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.
Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken.

- Besmettingen: 9762 (+1159)
- Snelste stijging (provincie): Zuid-Holland
- Overleden patiënten: 639 (+93)
- Opgenomen (geweest) in ziekenhuis: 2954 (+454)

👉 Meer info hier.

Gemeente Den Bosch voorkomt "coronafeest"

Een 21-jarige idioot uit Den Bosch wilde een zogenaamd "coronafeest" organiseren en stuurde via WhatsApp uitnodigingen rond.  Waar hij dat wilde organiseren was niet bekend. De gemeente vond dat uiteraard niet zo'n goed idee en tikte de man op z'n vingers toen ze hier van op de hoogte kwamen. Als hij besloot er mee door te gaan kon ie een boete van € 10.000 krijgen. 

“Even geen feestje in onze gemeente. Dat kan niet in deze tijd, het is illegaal”, zegt een woordvoerder. “We treden daadkrachtig op bij dit soort oproepen.”

Toename besmettingsgevallen Duitsland

In Duitsland leek het nog niet zo'n enorme snelheid te hebben, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Het aantal bevestigde besmettingen is gestegen naar 48.582, een toename van ruim 6.000 ten opzichte van gisteren. Het dodental nam met 55 toe en staat nu op 325.

Trump in actie

Trump pompt 2 biljoen dollar in de economie

Donald Trump heeft vrijdagavond zijn handtekening gezet onder een noodpakket ter waarde van 2 biljoen dollar (= 1.790.750.800 euro!!) om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dit noodpakket moet worden gebruikt om huishoudens, omvallende bedrijven en ziekenhuizen uit de brand te helpen.

In Amerika zijn inmiddels al meer dan 100.000 besmettingen gemeld. Trump heeft aangegeven dat ze binnen 100 dagen maar liefst 100.000 nieuwe beademingsmachines gaan produceren.


Wuhan weer gedeeltelijk open

De Chinese stad Wuhan komt langzaam weer tot leven. Na 2 maanden een volledige lockdown te hebben gehad reed de eerste trein de stad weer in en mogen mensen weer naar buiten.

De stad is nog niet helemaal vrij van het virus. Er liggen nog steeds ruim 2500 mensen in de ziekenhuizen.

Bavaria deelt gratis desinfecterend middel uit

Kijk, zo kan het ook! Bierbrouwerij Bavaria heeft een desinfecterend middel gemaakt uit de alcohol van het bier dat oorspronkelijk was bestemd voor de horeca. De bierbrouwer zegt het middel kosteloos te verspreiden onder ziekenhuizen en verpleeghuizen in binnen- en buitenland. 💪

/ / Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties