Corona-update #14: 112 patiënten overleden en 1172 nieuwe besmettingen, vliegverbod verlengd Nieuws
Auteur
27/03/2020 14:02

Corona-update #14: 112 patiënten overleden en 1172 nieuwe besmettingen, vliegverbod verlengd


Nieuwe dag, nieuwe corona-ellende, maar gelukkig ook met goed nieuws. De belangrijkste punten van vandaag op een rij:

  • 112 patiënten overleden en 1172 nieuwe besmettingen geregistreerd
  • Huisartsen trekken officiële dodental in twijfel
  • Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april
  • Zweden neemt geen strenge maatregelen
  • Boris Johnson heeft corona en Crocodile Dundee-acteur overleden
  • Veel nepnieuws over corona
  • Gemiddelde benzineprijs zakt verder


RIVM update 27 maart

Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.
Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

Huisartsen trekken officiële dodental in twijfel

De huisartsen zijn natuurlijk niet de enigen die het officiële dodental (en besmettingen) van Nederlanders in twijfel trekken, want de mensen die nooit zijn getest op het virus en toch in deze periode zijn overleden, worden uiteraard ook niet meegerekend. Het gebrek aan tests is het mede een oorzaak van: "het werkelijk aantal sterfgevallen is vermoedelijk hoger".  

Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april

Het oorspronkelijk (in)vliegverbod van vluchten uit China (en Hongkong), Iran, Zuid Korea, Italië, Spanje en Oostenrijk dat vanavond officieel zou zijn verlopen is, verrassend genoeg, sowieso verlengd tot en met 10 april. Hoe lang zou het duren voordat de eerste maatschappijen omvallen?

Zweden neemt geen strenge maatregelen

"Terwijl bijna heel Europa strenge maatregelen neemt, is daar in Zweden geen sprake van. Kinderen gaan nog steeds naar school en bars en restaurants zijn nog open".

Boris Johnson heeft corona en Crocodile Dundee-acteur overleden

Niet alleen prins Charles is besmet met het coronavirus, ook de Britse premier Boris Johnson heeft vandaag een video gepost waarin hij vertelt besmet te zijn. Geen paniek en gewoon thuisblijven zoals het hoort.

Helaas gold dit niet voor Crocodile Dundee-acteur Mark Blum, want hij is op 69-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een besmetting met het coronavirus.

#fakenews

Veel nepnieuws over corona

Op social media gaat veel nepnieuws rond over het coronavirus en de pandemie. Neem vooral niet alles voor waarheid aan en gebruik je gezonde verstand als er iets wordt beweerd. Nu.nl heeft een aantal van deze zaken gefactcheckt uit onder andere Zwitserland en België. #trapernietin

Gelukkig is er ook GOED nieuws!

Gemiddelde benzineprijs zakt verder

Het is dezer dagen even zoeken maar er is wel degelijk ook iets positiefs aan alle ellende: de benzineprijzen dalen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen gunstig, maar aangezien de consument het toch al behoorlijk zwaar heeft komt deze lastenverlichting prima uit.

Niet dat we echt veel op de weg zitten of lekker 130 km/u kunnen rijden overigens...

Nog meer interessants

Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties