Corona-update #10: 34 patiënten overleden en 545 nieuwe besmettingen, om 17:00 crisisoverleg Nieuws
Auteur
23/03/2020 14:40

Corona-update #10: 34 patiënten overleden en 545 nieuwe besmettingen, om 17:00 crisisoverleg


Onze dagelijkse update met de belangrijkste zaken omtrent het coronavirus. Vandaag:

  • 34 patiënten overleden en 545 nieuwe besmettingen
  • Om 17:00 vanmiddag nieuw crisisoverleg
  • Aangrijpende video 39-jarige entertainer Joël Borelli
  • Spanje: 462 personen in 24 uur overleden
  • Kappers sluiten deuren
  • Tokio werkt aan uitstel Olympische Spelen
  • Italiaanse oma (95) genezen van het coronavirus


RIVM update 23 maart

Sinds gisteren zijn 545 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4749. Onder hen zijn 1230 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).
34 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 213 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. (de gemiddelde leeftijd bij overlijden is 82 jaar)

Crisisoverleg om 17:00 over extra maatregelen

Waar de burgemeester van Amsterdam geen aanleiding ziet voor extra maatregelen in de vorm van bijvoorbeeld een samenscholingsverbod, komt de crisisberaad vanmiddag om 17:00 bij elkaar om de strijd tegen het coronavirus te bespreken. Goh, wat zou de uitkomst zijn....


BLIJF IN UW KOT

Ondanks alle 100 MILJOENMILJARD waarschuwen van alles en iedereen halen mensen het blijkbaar nog steeds in hun hoofd om gezellig met z'n allen naar het strand te gaan 👇

39-jarige entertainer: ‘Zwaarste gevecht ooit’

Jöel Borelli (39) ligt op dit moment doodziek in het ziekenhuis en gaat naar eigen zeggen 'door een hel'. Hij zette gisteravond een video online waarin hij mensen waarschuwt.

Embed kon niet worden weergegeven. Kan zijn dat embedoptie is uitgeschakeld voor deze post, of dat Mark Z. aan een knop heeft gedraaid. Ons niet bellen.

Mensen liggen op de vloer door tekort aan bedden

Spanje treurt om 462 doden in één dag

Niet alleen in Italië slaat het coronavirus om zich heen, ook in Spanje is het dodental de afgelopen dagen flink opgelopen met 462 doden in de laatste 24 uur als treurig record.


Grote kappersketens sluiten deuren

Waar ze eerst preventief dicht gingen en niet veel later toch weer open bleven, heeft een aantal grote kappersketens vandaag toch bekendgemaakt, ondanks het advies van het RIVM, alle filialen te sluiten.

Tokio werkt aan scenario’s voor uitstel Olympische Spelen

Je ziet het natuurlijk niet aankomen, maar ook de organisatie van de Olympische Spelen heeft aangegeven naar een eventuele uitstel te kijken. Het zal verdomme eens tijd worden hè?

Gelukkig is er ook GOED nieuws!

Na alle ellende die je dagelijks te horen krijgt is het ook goed om wat positiefs te lezen: deze 95-jarige Italiaanse oma is officieel genezen van het coronavirus.

"Haar lichaam heeft geweldig gereageerd", aldus het verplegend personeel #strijder 💪

Ook interessant

Ook interessant

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties