Corona-update #8: 30 patiënten overleden en 637 nieuwe besmettingen, arts luidt noodklok Nieuws
Auteur
21/03/2020 14:03

Corona-update #8: 30 patiënten overleden en 637 nieuwe besmettingen, arts luidt noodklok


Zaterdag 21 maart, tijd voor een nieuwe update omtrent het coronavirus. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • 30 nieuwe doden, 637 nieuwe besmettingen
 • Vooralsnog geen nieuwe maatregelen in Nederland
 • Trump haalt uit naar Journalist
 • Ziekenhuisarts in Uden trekt aan de bel in gelekte video
 • Oplichters gebruiken Android-app Coronavirus Tracker
 • Voor de derde dag géén nieuwe besmettingen in Wuhan


RIVM update 21 maart

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).
30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.


Geen nieuwe maatregelen

Volgens de RIVM-baas komen er vooralsnog geen nieuwe maatregelen in Nederland, maar hangt het wél af van ons eigen gedrag of dit zal veranderen.

"Ik verwacht de komende dagen met name in Noord-Brabant en Zuid-Limburg echt nog een behoorlijke toename van besmettingen. Dat kan bijna niet anders. De interventies hebben enige tijd nodig om vat te krijgen op het geheel", aldus Van Dissel, die mensen oproept zich strikt aan de maatregelen te houden. "Wat betreft de interventies 'afstand houden tot elkaar', 'thuiswerken' en dergelijke maak ik me zorgen over het gedrag, hoe men zich eraan houdt. Het is een serieuze zaak en men moet er niet laconiek mee omgaan."

Doden per land

Het aantal doden is in Spanje hoog opgelopen de afgelopen. De afgelopen 24 uur zijn er 324 gestorven daar. In België hebben 30 mensen (verdubbeling) het niet overleefd. Een overzicht per land:

 • Italië - 4.032 doden
 • China - 3.255 doden
 • Iran - 1.556 doden
 • Spanje - 1.326 doden
 • Frankrijk - 450 doden
 • Verenigde Staten - 275 doden
 • Groot-Brittannië - 188 doden
 • Nederland - 136 doden

Wederom een rare actie van Trump

Wanneer een journalist vraagt wat Trump wil zeggen tegen de Amerikanen die bang zijn voor het virus, krijg hij een redelijk onverwacht antwoord.

Arts in Uden luidt de noodklok

Chaos volgens deze arts in het zuiden van ons land. Hij legt het uit in de video hieronder👇 

Reminderrr: AFSTAND HOUDEN

Omdat blijkbaar niet iedereen het snapt (Sloterpark)

Opgelet: de Android-app Coronavirus Tracker is ransomware

De app zet je telefoon of tablet op slot en dan moet je 250 dollar betalen. De unlockcode (hardcoded in app) is echter altijd hetzelfde: 4865083501  😇✌. Thx Daniël Verlaan!

Maar er is ook GOED NIEUWS

"De collega’s van de Spoedeisende Hulp werken sinds gisteren in twee afgescheiden ruimtes. In de ene ruimte worden de patiënten met luchtwegklachten opgevangen. In de andere ruimte de mensen met andere gezondheidsklachten. Toch gaan ze samen de strijd aan met het coronavirus!"

You’ll never walk alone! ❤️

De paus heeft God om hulp gevraagd

De redding is gelukkig nabij want paus Franciscus heeft persoonlijk God gevraagd of hij deze pandemie wil stoppen. Niet om het een of ander, maar had 'ie dat niet een maand of 2 eerder kunnen doen? Hij heeft in ieder geval al wel voor schoner water in Venetië gezorgd, topvent is het ook.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties