Corona-update #7: 30 patiënten overleden en 534 nieuwe besmettingen, verzorgingshuizen op slot Nieuws
Auteur
20/03/2020 14:05

Corona-update #7: 30 patiënten overleden en 534 nieuwe besmettingen, verzorgingshuizen op slot


Zojuist is er een nieuwe update door het RIVM gedaan en we zetten het belangrijkste nieuws over het coronavirus weer op een rij.

  • 30 patiënten overleden en 534 nieuwe besmettingen in Nederland
  • De koning houdt om 19:00 een toespraak op tv
  • Winkeluurtje voor ouderen in supermarkten
  • Alle verpleeg- en verzorgingshuizen dicht voor bezoek
  • Duitse politiek: Grens met Nederland dicht
  • Martin van Rijn tijdelijk nieuwe minister Medische Zorg
  • Talpa-baas John de Mol: draconische maatregelen zullen volgen


Laatste update van het RIVM:

Sinds gisteren zijn 534 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.
30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Toespraak koning Willem-Alexander

Vanavond om 19:00 zal Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op NPO 1 het land toespreken naar aanleiding van de coronacrisis. De laatste keer dat Willy ons toesprak was in 2014 na de MH17-ramp.


Winkeluurtje voor ouderen

Vanaf aanstaande maandag zullen meerdere supermarkten een speciaal winkeluurtje instellen zodat ouderen tussen 07:00 en 08:00 's ochtends met een gerust hart boodschappen kunnen doen.

Verpleeg- en verzorgingshuizen gaan dicht voor bezoek

Na het goede nieuws dat ouderen rustig boodschappen kunnen doen, is er ook een vervelende maatregel ingesteld: alle verpleeghuizen en instellingen voor ouderenzorg in Nederland gaan op slotDit betekent dat álle bezoekers worden geweerd en alleen essentieel personeel wordt nog toegelaten.


Duitse politiek: Grens met Nederland dicht

Duitse politici in het grensgebied hebben een brief gestuurd waarin wordt aangestuurd op een afsluiting van de Nederlandse grens voor al het niet-beroepsmatig passagiervervoer. Het feit dat hier de winkels nog gewoon open zijn is volgens hen een dermate groot risico dat de grensregio kwets

Martin van Rijn tijdelijk nieuwe minister

Na het aftreden van Bruno Bruins, die tijdens het coronadebat van vermoeidheid tegen de vlakte ging, zal PvdA'er Martin van Rijn tijdelijk zijn werk overnemen.


Draconische maatregelen van John de Mol

Ook in medialand rommelt het aan alle kanten. Om de coronacrisis te beperken zal de mediamagnaat hard ingrijpen om schade beperkt te houden. In de 40 jaar dat hij ondernemer is heeft hij een crisis in deze omvang nog niet meegemaakt:

Dat onderstreept de ernst van de zaak. De wereld staat op zijn kop.

Ontslagen zijn dus ook onvermijdelijk.

Maar is er ook GOED nieuws

Vandaag is de astronomische lente begonnen en dit weekend gaat de zon volop schijnen. Helaas is de temperatuur nog niet lente-achtig, maar het is een begin 💪

De natuur is de winnaar

Voor de natuur is deze crisis zo te zien wel een uitkomst want het stikstofwinst die door alle maatregelen wordt gehaald is zowaar nog groter dan het 100 km/u rijden op de snelweg. Maar goed, dit is helaas van tijdelijke aard.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties