Corona-update #6: 18 nieuwe doden, 409 besmettingen, Italië verlengt lockdown Nieuws
Auteur
19/03/2020 14:30

Corona-update #6: 18 nieuwe doden, 409 besmettingen, Italië verlengt lockdown


Zojuist is er weer een nieuwe update door het RIVM afgegeven. We hebben deze én andere opvallende nieuwsberichten voor je op een rij gezet:

  • 18 nieuwe doden, 409 nieuwe besmettingen in Nederland
  • België zet flitspalen uit, benzineprijs 95
  • Lockdown maatregelen in Italië na 6 april verlengd
  • Boekingen privéjets neemt flinkt toe
  • Trump noemt het virus een "Chinees virus"
  • Rutte: "we kunnen nog 10 jaar poepen"
  • Amerikanen hamsteren geen wc papier maar geweren

RIVM:

Sinds gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.
18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301).
Door de NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -peilstations zijn afgelopen week 9 infecties gerapporteerd, waarmee dit totaal 17 wordt.

Flitspalen uit, benzineprijs 95 cent

Er zijn al bijna geen files, maar voor degenen die de weg op moeten is het een stuk goedkoper. In België zijn door de dalende olieprijzen de kosten voor een liter benzine soms nog maar 95 cent. Daarnaast zijn alle flitspalen uitgezet, dus extra kosten door boetes heb je ook niet meer.


Lockdown maatregelen in Italië verlengd

Afgelopen woensdag was de zwaarste dag tot nu toe voor de Italianen. Er overleden 475 mensen in 24 uur aan het virus. Dat is tot nu toe in geen enkel ander land voorgekomen. De maatregelen die getroffen zijn worden na 6 april verlengd.


Boekingen privéjets nemen toe

Logisch op zich, want de mensen met een beetje geld in de zak die toch willen vliegen, moeten nu gedwongen uitwijken naar een privévlucht. Kost je iets meer, maar dan heb je ook genoeg beenruimte zullen we maar zeggen. De aanvragen zijn toegenomen met 20-25 procent en een gemiddelde prijs per uur zit al snel op € 3000,- per uur per persoon. 

Rutte bezoekt supermarkt

Hey Mark, heb je wel genoeg pleepapier? Ja hoor, we kunnen nog 10 jaar poep0n!

Mensen woedend op Trump

Trump blijft het virus structureel een "Chinees virus" noemen. Vinden veel menen onzin en ook racistisch. 

Ondertussen in Amerika: wapens hamsteren

In Amerika hamsteren ze geen wc-papier, want daar kan je jezelf niet mee beschermen natuurlijk. Nee, in Amerika staan er lange rijen voor de wapenwinkels. Hoe meer wapens, hoe beter.

Maar is er ook GOED nieuws

In de Chinese stad Wuhan zijn GEEN nieuwe besmettingen meer. 💪

Nog meer interessants

Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties