Delen is lief

Email

Corona-update #5: 15 nieuwe doden, 346 besmettingen en criminelen sturen phishingmail uit naam RIVM

Het RIVM heeft zojuist weer een update afgegeven en wij vullen 'm weer aan met andere belangrijke punten:

  • 15 patiënten overleden, 346 nieuwe patiënten
  • Noord-Korea beweert het coronavirus te hebben overwonnen
  • Criminelen actiever door de coronacrisis
  • Supermarkten plaatsen plexiglas voor kassa's
  • Nog meer evenementen afgelast
  • Coronavirus kan uren besmettelijk zijn in lucht
  • Beurs weer zwak van start, Just Eat in de plus
  • Songfestival verplaatst naar 2021

RIVM:

Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

15 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241)

Criminelen actiever 

Criminelen maken misbruik van de situatie door nepmails en berichten te versturen uit naam van het RIVM of banken. Uiteraard verwijzen de linkjes naar nepsites en is het enige doel hier oplichting.

Ook zijn er veel nepsites te vinden die voor veel geld beschermende producten aanbieden, maar die uiteraard nooit leveren.

Diverse evenementen afgelast

Het annuleren van evenementen gaat vrolijk door. Gister werd bekend dat het EK naar 2021 is verplaatst, maar vandaag lezen we dat o.a. alle Paasvieringen zijn afgelast, maar ook de Amstel Gold Race en het Glastonbury Festival in Engeland.


Plexiglas voor kassa's


Onder andere Albert Heijn plaatst bescherming voor de kassa's om caissières te beschermen. 

Coronavirus kan uren besmettelijk zijn in lucht

Uit een onderzoek in de New England Journal of Medicine zou blijken dat het COVID-19 virus mogelijk 3 uur in de lucht kan overleven en zelfs langer op oppervlakten (dagen).


Songfestival verplaatst naar 2021


Net als het EK moet ook het songfestival eraan geloven en wordt het verplaatst naar 2021. Het is de bedoeling dat het Songfestival in 2021 alsnog wordt georganiseerd in Rotterdam. 

"We willen graag onze eer bewijzen aan het organisatieteam in Nederland en alle anderen die zo hard hebben gewerkt aan het plannen van dit evenement.


Beurzen wederom in het rood

Na een goede dag zijn de handelsbeurzen wederom in het rood gestart. De AEX klapte weer 5% omlaag richting de 400 punten en de voorspellingen in Amerika zijn voor straks niet veel beter. De enige die mooi groen kleurt is Just Eat en jullie kunnen vast wel raden waarom.

Maar, er is ook GOED nieuws!

Veel bekeken

Topreactie (+)

Zou wel fijn zijn als jullie in plaats van sensatietitels als "Coronavirus kan uren besmettelijk zijn in lucht" een wat genuanceerdere schets geven van wat dit onderzoek concludeert. Het is niet "in de lucht", maar in een aerosol. En die blijven niet urenlang hangen in de lucht, maar als je dit in een gecontroleerde labomgeving doet, is het virus na 3 uur nog aantoonbaar. Echter wel dermate verzwakt dat het de vraag is of het nog overdraagbaar is. Het woord "besmettelijk" is daarom ook niet op zijn plaats. Lees aub eerst even het artikel door voordat je dit soort dingen copy-paste.

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail