Corona-update #5: 15 nieuwe doden, 346 besmettingen en criminelen sturen phishingmail uit naam RIVM Nieuws
Auteur
18/03/2020 14:16

Corona-update #5: 15 nieuwe doden, 346 besmettingen en criminelen sturen phishingmail uit naam RIVM


Het RIVM heeft zojuist weer een update afgegeven en wij vullen 'm weer aan met andere belangrijke punten:

  • 15 patiënten overleden, 346 nieuwe patiënten
  • Noord-Korea beweert het coronavirus te hebben overwonnen
  • Criminelen actiever door de coronacrisis
  • Supermarkten plaatsen plexiglas voor kassa's
  • Nog meer evenementen afgelast
  • Coronavirus kan uren besmettelijk zijn in lucht
  • Beurs weer zwak van start, Just Eat in de plus
  • Songfestival verplaatst naar 2021

RIVM:

Sinds gisteren zijn 346 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2051. Onder hen zijn 485 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

15 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 58 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 408 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 759 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Limburg (265) en Zuid Holland (241)

Criminelen actiever 

Criminelen maken misbruik van de situatie door nepmails en berichten te versturen uit naam van het RIVM of banken. Uiteraard verwijzen de linkjes naar nepsites en is het enige doel hier oplichting.

Ook zijn er veel nepsites te vinden die voor veel geld beschermende producten aanbieden, maar die uiteraard nooit leveren.

Diverse evenementen afgelast

Het annuleren van evenementen gaat vrolijk door. Gister werd bekend dat het EK naar 2021 is verplaatst, maar vandaag lezen we dat o.a. alle Paasvieringen zijn afgelast, maar ook de Amstel Gold Race en het Glastonbury Festival in Engeland.


Plexiglas voor kassa's


Onder andere Albert Heijn plaatst bescherming voor de kassa's om caissières te beschermen. 

Coronavirus kan uren besmettelijk zijn in lucht

Uit een onderzoek in de New England Journal of Medicine zou blijken dat het COVID-19 virus mogelijk 3 uur in de lucht kan overleven en zelfs langer op oppervlakten (dagen).


Songfestival verplaatst naar 2021


Net als het EK moet ook het songfestival eraan geloven en wordt het verplaatst naar 2021. Het is de bedoeling dat het Songfestival in 2021 alsnog wordt georganiseerd in Rotterdam. 

"We willen graag onze eer bewijzen aan het organisatieteam in Nederland en alle anderen die zo hard hebben gewerkt aan het plannen van dit evenement.


Beurzen wederom in het rood

Na een goede dag zijn de handelsbeurzen wederom in het rood gestart. De AEX klapte weer 5% omlaag richting de 400 punten en de voorspellingen in Amerika zijn voor straks niet veel beter. De enige die mooi groen kleurt is Just Eat en jullie kunnen vast wel raden waarom.

Maar, er is ook GOED nieuws!

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties