BIOS uitlezen...
De Corona Lockdown dag 5: de 15 vetste films en series over virus-uitbraken, pandemieën en andere doemscenario's TV
Auteur
20/03/2020 10:00

De Corona Lockdown dag 5: de 15 vetste films en series over virus-uitbraken, pandemieën en andere doemscenario's


Tijd voor relativerings-therapie! Want het kan altijd nog erger zullen we maar zeggen. Speciaal daarom: een lijst met vette films en serie's in de categorie virusuitbraken, pandemieën en andere doemscenario's. Gewoon omdat het kan, maar vooral ook omdat je hierdoor misschien ook beseft dat thuiswerken en een beetje Netflixen helemaal nog niet zo'n straf hoeft te zijn (uitzonderingen daargelaten).

Toevoegingen? Dump ze in de comments. Geen zin om voor de buis te hangen? Dan hebben we nog 10 alternatieve manieren om je te vermaken.

Children of Men

Er dreigt een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Er ontstaat complete chaos en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

Kijken via: Netflix

Outbreak

Een dodelijk virus weet zijn weg te vinden naar Amerika via een schattig aapje. Het is aan Sam Daniels om de epidemie te stoppen.

Kijken via: YouTube

28 Days Later

Groot-Brittannië is in de ban van een virusuitbraak en een groep Londenaren proberen hieraan te ontstappen. Het virus verandert mensen in gewelddadige moordenaars en is niet op te lossen met een paar vitaminepillen.

Kijken via: Netflix

Contagion

Een luchtgedragen virus verspreidt zich razendsnel. Na besmetting volgt binnen enkele dagen de dood. De wereld staat volledige op z'n kop en de vraag is maar of er een oplossing komt. #spannond

Kijken via: Amazon of Apple TV

World War Z

Geen virus dit keer, maar een zombie-apocalyps die het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Gelukkig is onze mooiboy Brad Pitt er om de boel te redden.

Kijken via: Netflix

The Strain

Een serie waarin het verhaal verteld wordt van Dr. Ephraim Goodweather, het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York City. Hij en zijn team moeten de mysterieuze uitbraak van een virus onderzoeken dat vampirisme lijkt te veroorzaken. Terwijl het virus zich verspreidt, moeten Ephraim en zijn team een oorlog uitvechten waarin het lot van de mensheid bepaalt wordt.

Kijken via: Hulu of iTunes of Amazon

The Happening

Vreemde en onverklaarbare sterfgevallen in allerlei steden in Amerika leiden tot paniek en chaos. Niet een megaknaller van een film, maar ach, we hebben nog tot 6 april right?

Kijken via: Amazon of Google Play

It Comes At Night

Paul (Joel Edgerton) en zijn gezin verschuilen zich in een afgelegen huis voor een bovennatuurlijke dreiging. Dit lijkt prima te verlopen totdat een ander gezin voor hun deur staat...

Kijken via: Netflix of iTunes

Cloverfield

Het begon met een leuk feestje, gevolgd door een flinke aardschok en ontploffingen. De paniek slaat toe en iedereen probeert de stad te ontvluchten.

Kijken via: Netflix of Amazon (1 maand gratis!)

Fear the Walking Dead

Niet bij iedereen bekend, maar voor de fans van The Walking Dead een must-see. Het is een spin-off en prequel van The Walking Dead en er staan 4 seizoenen online!

Kijken via: Amazon

Bird Box

Stel je voor: er bevinden zich dodelijke, maar onzichtbare krachten op aarde, die je doodmaken als je naar ze gluurt. Naar buiten zonder blinddoek om is dus geen optie. Niet echt een prettige situatie, maar ondanks dat doet een moeder een poging om met haar kroost een veilig plek op te zoeken.

Kijken via: Netflix

12 Monkeys

Een gouwe ouwe uit die niet mag ontbreken natuurlijk. Iedereen leeft ondergronds, nadat er in 1996 ruim 5 miljard mensen zijn uitgeroeid. De veroordeelde James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het virus, zodat er aan een bestrijding gewerkt kan worden.

Kijken via: Pathé

Alive

Een Urugayaanse rugbyteam komt terecht in de Andes na een vliegtuigcrash en moeten zien te overleven. Prima moment om te testen hoe je teamgenoten smaken, zo blijkt. Want eten moet je op een gegeven moment toch...

Kijken via: iTunes

Virus

Gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens de uitbraak van het Nipah-virus in 2018 in Kerala. Het verhaal speelt zich af in Kozhikode en volgt de verschillende stadia van de epidemie van identificatie tot de totale vernietiging. De film portretteert heldenmomenten die hielpen bij het beheersen van het virus en om te vermijden dat het zich verder kon verspreiden. De film onderzoekt de collectieve paranoia die is ontstaan door de uitbraak van het virus en hoe deze het leven van individuen, zowel slachtoffers als professionals in de gezondheidszorg, verstoort. Het is de sage van een groep dappere mensen die opstaan in tegenspoed, hun eigen leven riskeren en vechten op leven en dood. (bron: moviemeter)

Kijken via: Amazon (1 maand gratis)

Oblivion

De wereld is stuk, vergaan en helemaal naar de getver. Niemand kan meer op aarde leven door aanwezigheid van straling. Jack Harper (Tom Cruise) moet de boel redden.

Kijken via: Amazon

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties