Delen is lief

Email

Corona-update #5: 19 nieuwe doden en 292 nieuwe besmettingen, EK voetbal naar 2021

Natuurlijk wordt ook vandaag het nieuws weer gedomineerd door het coronavirus. Dit zijn de belangrijkste updates:

  • Het Europees Kampioenschap voetbal verplaatst naar 2021
  • Verkoop paracetamol aan banden gelegd
  • OM: alleen zwaarste verdachten worden opgepakt
  • Wetenschappers VS testen experimenteel coronavaccin op mensen
  • Mensen blijven massaal hamsteren


De samenvatting van het RIVM:

Sinds gisteren zijn 292 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1705. Onder hen zijn 389 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.
19 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 43 mensen gestorven aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 94 jaar. Eerder meldden we dat de jongste overledene 59 was, dit kwam door een administratieve fout. In totaal zijn 314 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Het EK voetbal definitief verplaatst naar 2021

Het zat er natuurlijk al wel aan te komen, maar het Europees Kampioenschap wordt één jaar uitgesteld en zal dus in 2021 plaatsvinden. Op deze manier hebben ook de nationale bonden meer tijd om hun eigen competities uit te kunnen spelen (as if).


Paracetamol

Gisteren kwam in het nieuws dat je bij griep-klachten vooral geen ibuprofen moet slikken, want dit zou zelfs een averechts effect kunnen hebben, maar wel paracetamol. Ondanks dat hier allerlei tegenstrijdige berichten over worden gemeld en de virologen het niet met elkaar eens zijn, wordt het witte pilletje alsnog massaal ingeslagen. Het is zelfs zo erg dat er een maximum van 3 pakjes per persoon wordt gehanteerd.

Alleen zwaarste verdachten worden opgepakt

Om het onderbezette justitieel apparaat (en de criminelen) enigszins tegemoet te komen zullen deze periode verdachten van lichte strafbare feiten tijdelijk niet meer worden opgepakt. Het oppakken van heterdaadjes gaan uiteraard wel gewoon door, jammer joh.


Experimenteel coronavaccin op mensen getest


We lazen onlangs nog dat er vrijwilligers werden gezocht die zich met het coronavirus wilden laten besmetten en nu lijkt er (gelukkig) een race te zijn wie het eerste werkende vaccin ontwikkeld. In de VS zijn de eerste mensen getest maar het zal helaas nog maanden duren voordat duidelijk is of het veilig en effectief is.

Mensen blijven massaal hamsteren

Ondanks allerlei oproepen blijven mensen toch lekker doorhamsteren. De winkels worden 2x zo vaak als normaal bevoorraad en de bezorgdiensten kunnen de vraag simpelweg niet aan. Ook online lijkt men massaal allerlei diepvries en houdbare producten te kopen.

Dus we zeggen het nog één keer: NIET HAMSTEREN!

Veel bekeken

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail