BIOS uitlezen...
Corona update #4: 4 nieuwe doden, 278 besmettingen, knalrode beurzen en eerste Koningsdag-feest geannuleerd Nieuws
Auteur
16/03/2020 16:29

Corona update #4: 4 nieuwe doden, 278 besmettingen, knalrode beurzen en eerste Koningsdag-feest geannuleerd


Een nieuwe dag en dus ook nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste updates van vandaag zijn:

  • RIVM: 4 nieuwe doden en 278 nieuwe besmettingen in Nederland
  • Gelekt rapport Britse overheid: corona duurt nog tot 12 maanden, 80% van de bevolking besmet
  • Haagse politie maakt einde aan Turkse bruiloft met 500 gasten
  • Halve marathon in Engeland gaat gewoon door
  • Handelsbeurzen in Europa en Amerika donkerrood
  • Koningsdag in Maastricht gaat niet door

RIVM communiceert vanmiddag:

Sinds de laatste update zijn 278 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 1413.

Sinds gisteren zijn 4 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 24 mensen gestorven aan de ziekte. De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 79 jaar (jongste 59- oudste 94). In totaal zijn 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

In de provincie Noord Brabant zijn 108 nieuwe positief geteste personen. In totaal zijn in 554 positief geteste personen in Noord Brabant. Daarna zijn in de provincie Limburg (149), de provincie Utrecht (140) en Zuid Holland (136) de meeste positief geteste personen gemeld.

Gelekt rapport

In een PHE (Public Health England) briefing, die ingezien is door de Guardian, staat dat ze verwachten dat 4 op 5 mensen het coronavirus zal krijgen en dat het zal aanhouden tot de lente 2021. Ook denken ze dan meer dan 500.000 mensen eraan zullen sterven als ze een stervingspercentage van 1% aanhouden.


Nog steeds niet serieus

Dat nog steeds niet iedereen deze virusuitbraak serieus neemt werd onder andere duidelijk in Den Haag, waar de politie afgelopen zondag een Turkse bruiloft met 500 mensen aan banden legde. De organisatie vond het opgelost te hebben door de mensen op te delen in verschillend zalen, met maximaal 100 mensen per zaal. Vond de gemeente echter niet zo'n goed plan.

Halve marathon in Engeland

Ondanks dat de situatie er in Engeland er niet veel beter op is, ging de halve marathon in Bath gewoon door. De organisatie vond namelijk dat het te laat was om te boel te annuleren. #welcomecorona

Drama op de handelsbeurzen

De AEX opende vanochtend al flink in het rood en dook onder de 400 punten, maar Amerika klapte er nog even flink overheen met knalrode cijfers. Daar daalde de S&P met maar liefst 8%, waardoor het systeem automatisch tijdelijk werd uitgeschakeld voor 15 minuten, om nog meer ellende te voorkomen.

Eén van de weinige aandelen die in het groen stond in Nederland was natuurlijk Ahold. Mede mogelijk gemaakt door alle hamstergekkies. 🤣

Hamsteren!!

En wat hadden we nou gezegd?

Geen Koningsdag in Maastricht

Zojuist is er ook bekendgemaakt dat vanwege de impact van alle corona-maatregelen, de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg hebben besloten om Willy's feest daar niet door te laten gaan.

Is het dan tijd om ze te bellen?

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties