BIOS uitlezen...
Corona-update #2: "Alle landen moeten in totale lockdown", Trump roept noodtoestand uit Nieuws
Auteur
14/03/2020 10:00

Corona-update #2: "Alle landen moeten in totale lockdown", Trump roept noodtoestand uit


Waar de meeste mensen denken dat het allemaal wel meevalt met de hele Corona-gekte lijkt het toch allemaal wat ernstiger dan gedacht. Zo heeft president Trump in Amerika inmiddels de noodtoestand afgekondigd. Er wordt daar maar weinig getest en toen zijn er op één dag al 2.100 besmettingen en 48 doden bij te schrijven. Meer testkits en zelfs drive-thru-teststations zijn inmiddels beloofd.

Alles in lockdown?

Internationale topdoktoren vinden inmiddels dat álle landen in totale lockdown moeten. Volgens hen lopen andere landen slechts een paar dagen achter op Italië waardoor we in veel meer landen eenzelfde situatie kunnen gaan krijgen. De Spaanse regio Catalonië heeft dat inmiddels al gedaan, maar dat is nog lang niet genoeg. De open brief die zij aan de bevolking van Italië schreven is hier te lezen.

Een klein overzichtje van de maatregelen in Italië:

De Italiaanse regering breidde maandag de maatregelen om de coronacrisis te bestrijden uit tot het hele land. Alle scholen en universiteiten in het land gaan tot 3 april dicht. Ook sportwedstrijden gaan voorlopig niet door en de bewegingsvrijheid wordt ingeperkt. ,,Blijf thuis”, raadt Conte de ongeveer 60 miljoen Italianen aan.

Conte trof afgelopen weekend vergaande noodmaatregelen in de noordelijke regio Lombardije, de brandhaard van de ziekte Covid-19 met de meeste dodelijke slachtoffers, en de nabijgelegen provincies. Nu geldt de ‘lockdown’ voor heel Italië. Dat betekent het einde van de indeling in ‘rode’ en ‘gele’ gevarenzones.

Volgens de premier is het risico van besmetting met het gevreesde longvirus, waartegen nog geen vaccinatie bestaat, groot van noord tot zuid. ,,Er komt een beschermingszone Italië” , aldus Conte. ,,Er is geen tijd te verliezen om de verspreiding van het virus in te dammen.”

Een van de redenen voor dit drastische besluit was de uittocht van velen uit de noordelijke spergebieden naar zuidelijke streken, voordat de controle op ziekteverschijnselen door corona er op gang was gekomen. (bron: AD.nl)

Vluchten naar de warmte

Vluchten naar een lekker warm land kan ook niet meer want ook Bonaire en Suriname zijn dicht. Overigens kun je ook niet meer naar Denemarken, Tsjechië en Polen aangezien die hun grenzen inmiddels ook gesloten hebben. Mocht je dat al willen.

De mogelijke oplossing is onderweg


Echter is er ook goed nieuws te melden: er zou een antilichaam tegen COVID-19 gevonden zijn, volgens het AD. Meer daarover kun je hier lezen. Het slechte nieuws? De ontwikkeling daarvan kan nog maanden duren, dus sla nog maar wat toiletpapier in.... Deze mannen brachten alvast een ode aan de laatste rol in de supermarkt.

Om het geheel even positief te eindigen: GTST gaat voorlopig gewoon door. Pfieuw. Wat zouden we zonder moeten...

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Reacties

Reacties