Je hebt €750.000 en moet kiezen: een ‘opknappertje’ in Amsterdam of een villa in Hoeven? Lifestyle
Auteur
10/03/2020 17:00

Je hebt €750.000 en moet kiezen: een ‘opknappertje’ in Amsterdam of een villa in Hoeven?


Stel: je hebt €750.000 tot je beschikking en je gaat een nieuw huisje kopen. Prima keuze, maar wat koop je, en vooral waar? Vandaag zetten we 2 woningen voor je op een rijtje die je voor dat geld kunt kopen. Wordt het Hoeven (bij Breda) of wordt het Amsterdam, in het gewilde De Pijp? De keuze lijkt misschien makkelijk, maar wait for it, er zitten een paar kuub adders onder de stalen balken van de vloer. Eerst eens van buiten bekijken:

Amsterdam

Hoeven

Verschil moet er wezen, maar locatie is ook wat waard natuurlijk. Even wat specificaties op een rijtje:

Amsterdam
vs Hoeven

✅ 112 vs 475 m² woonoppervlak
✅ 103 vs 3.000 m² perceel
✅ Beide woningen hebben 5 kamers
✅ Energielabel G vs C
✅ 22 vs 213 m² externe bergruimte
✅ €750.000 vs € 739.000
Funda-link Amsterdam vs Funda-link Hoeven

Tot zover allemaal locatie, locatie, locatie. Amsterdam is gewilder, betaal je meer voor, je kent het wel. Echter gaan we nu even naar de binnenkant van de panden bekijken. Brace yourselves. Als eerste reizen we even af naar het prachtige Hoeven:

Keurig afgewerkt, veel ruimte, prima keuken, mooie details, noem maar op, al valt er over smaak niet te twisten. Bottomline: wellicht een verfje op de muur maar verder kun je er zo in.

Laten we nu eens een klein kijkje nemen in de woning in De Pijp, Amsterdam, terwijl je in je achterhoofd het bedrag van €750.000 houdt. Gewoon even een kleine reminder.

Nee, dat is geen Syrisch gebouw na een airstrike, dat is de woning in Amsterdam. Oké, je kunt het geheel compleet naar eigen wens verbouwen, maar al met al kun je daar dus nog wel even een paar tonnetjes bij optellen voordat je dat zover hebt en is de kans groot dat halverwege John Williams op je stoep staat. Dat gun je ook niemand. Zoals je ziet zijn de stenen en de stalen balken zo'n beetje het enige dat je nog kunt gebruiken, de rest moet je zelf maar regelen.

Maar zoals we al zeiden: je moet kiezen. Ga je voor de luxe villa in Hoeven waar je niks aan hoeft te doen, of kies je voor locatie en neem je de verbouw-uitdaging aan?

Poll

Poll

Veel besproken

Veel besproken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties