Hey pssst, monumentaal grachtenpandje kopen? Voor slechts 14 miljoen is 'ie voor jou Lifestyle
Auteur
03/03/2020 19:00

Hey pssst, monumentaal grachtenpandje kopen? Voor slechts 14 miljoen is 'ie voor jou


Als je graag in het centrum van Amsterdam wil wonen heb je vaak een paar kleine problemen: of je betaalt je he-le-maal de blub, of je hebt nauwelijks ruimte. Sterker nog, meestal is het een combinatie van die twee. Echter, als dat eerste geen punt is dan kun je van dit pandje aan de Herengracht je eigen paleisje maken.

Met 1.032m² ga je namelijk niet heel snel ruimte tekort komen. Met 18 kamers heb je plek genoeg voor een keuken, woonkamer, een paar badkamers, een handjevol slaapkamers, een gameroom, mancave, zuipkeet, fitnessruimte, thuisbioscoop en een mooi hok voor je spannende 50-shades-of-grey-achtige avonturen. Als kers op de klap van het neusje van de vuurpijl heeft dit huisje ook een royale tuin. Voor de meeste mensen heel normaal, voor veel Amsterdammers een utopie.

Aangezien dit pand eerder werd gebruikt door diverse banken vind je in de kelder ook nog een fikse kluis. Mooi voor je whiskycollectie. Of je vriendin, als ze weer eens aan je kop loopt te drammen.

Je moet wel wat knaken meenemen, want dit dingetje kost je 14 miljoen. Oftewel, maandlasten van zo'n 50k. Tel daarbijop je energierekening, want met deze woning ga je gegarandeerd stoken voor Satan om het een beetje warm te krijgen. Maar hey, dan heb je ook wat. Ook een schoonmaker zal wel een paar centen kosten. Gaan we uit van een gemiddelde prijs van €15 per uur dan ben je daar zo'n €400 per keer aan kwijt. Kleinigheidje.

Paar specificaties:

✅ Bouwjaar: voor 1906
✅ Wijk: Grachtengordel-Zuid
✅ Woonoppervlak: 1.032 m²
✅ Perceel: 931 m²
✅ Aantal verdiepingen: 5
✅ Lift aanwezig
✅ Energielabel: G
✅ Tuin: 575 m²

Klein nadeeltje: tel bij die 14 rustig nog maar even 2 miljoen op. Aangezien het pand namelijk als kantoor werd gebruikt is het niet voorzien van badkamers, keuken of andere best handige dingen voor een woonhuis zul je die zelf nog even moeten fixen. En in zo'n woning gooi je natuurlijk geen IKEA-keuken of een badkamer uit de outlet...

Meer foto's checken, of een bod doen? Klik hier!

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties