De Vivo Apex 2020 concept-smartphone lijkt een 'gimbal camera' aan boord te hebben Tech
Auteur
02/03/2020 15:00

De Vivo Apex 2020 concept-smartphone lijkt een 'gimbal camera' aan boord te hebben


Je ziet wel eens vloggertjes lopen met hun telefoon in een rare staafmixer-achtige unit. Da's dus niet om soep te pureren, maar da's een gimbal en bedoeld om je camera te allen tijde stabiel en recht te houden. Vette technologie, maar je moet dus wél altijd zo'n ding meeslepen, opgeladen houden, noem maar op. Handig is anders.

De concept-smartphone van Vivo, de Apex 2020, lijkt echter zo'n ding aan boord te hebben.

De telefoon heeft een 16 megapixel periscopische camera waarmee je optisch tusen de 5 en 7,5 keer kunt zoomen, met daaronder de 48-megapixel gimbal camera. In hoeverre deze daadwerkelijk kan draaien is onbekend, maar wellicht betekent dat het einde van VVS-video: de camera draait altijd in de juiste positie en zou video's dus ook retestabiel moeten houden, wat je ook doet. Ook kun je gebruik maken van 'voice tracking autofocus', waarmee je scherp zou moeten kunnen stellen door middel van geluid/akoestiek.

Tevens zit er een 16-megapixel selfiecamera onder het scherm. Tijdens gebruik worden de pixels in het scherm die de camera bedekken transparant en hop, instaselfies maken maar!

Tevens kan het apparaat met 60watt draadloos fastchargen, een verdubbeling van de hoogst haalbare snelheid tot nu toe. Verdere specs:

✅ 5g connectiviteit
✅ Quallcomm Snapdragon 865
✅ Android 10
✅ 12GB ram
✅ 256GB opslaggeheugen
✅ 120 graden 'waterfall'-AMOLEDscherm

Of het beestje ook daadwerkelijk verkocht gaat worden is de vraag, maar eerlijk is eerlijk: indrukwekkend!

Poll

Poll

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties