BIOS uitlezen...
#ikbenblank Trending op Twitter, discussie barst los Random
Auteur
23/02/2020 12:46

#ikbenblank Trending op Twitter, discussie barst los


Heerlijk discussievoer voor op de zondag; Sas (Sashaexposed) vond het gisteravond de hoogste tijd om de hashtag #ikbenblank trending te krijgen, omdat ze vindt dat ze niet wit maar blank is.

De aanleiding hiervoor was een reactie van RTL Nieuws op een mailtje van Beppie, die zich afvroeg waarom zij de term 'wit' gebruiken voor blanke mensen.

De mail van Beppie

Het antwoord van RTL

Sas komt in actie

Het zijn trollen verdomme!

Gelijkgestemden werden wakker en niet lang hierna  had ze haar doel bereikt en is de hashtag trending op Twitter. Conclusies werden uiteraard weer lekker snel getrokken: het is allemaal de schuld van de Rabobank laffe anonieme fascistische trollen!

Daarnaast reageerden er veel mensen vol onbegrip en haat op het feit dat de hashtag trending is; "die domme Nederlanders hadden weer wat te zeuren..."

Blank, niet wit!

Sommige mensen kwamen met bewijs: wit is wat anders dan blank en daar mag je trots op zijn, dus.

Goed, en nu?

Moeten we blanke mensen nou wit of blank noemen? De NOS heeft een tijd terug al aangegeven dat 'wit' de voorkeur heeft. Net al de Volkskrant overigens, omdat 'blank', net als 'neger', een link heeft met het het koloniale verleden. En da's niet fijn natuurlijk.

Poll

Poll

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties