BIOS uitlezen...
Met een karretje vol smartphones veroorzaak je binnen no-time files op Google Maps Tech
Auteur
04/02/2020 21:00

Met een karretje vol smartphones veroorzaak je binnen no-time files op Google Maps


Filemeldingen op Google Maps (of soortgelijken) zijn een godsgeschenk, want als het goed is bedenkt de app zelf een betere route zodat je niet in die ellendige rij hoeft te staan. Die meldingen worden (in GM althans) gegenereerd uit de aanwezigheid van Android-smartphones, en dus bedacht de Duitse kunstenaar Simon Weckert een soort van hack.

Hij scoorde 99 telefoons, knalde daar een prepaid-kaartje in, gooide al die mobieltjes in een kar en begon heen en weer te lopen in een zo goed als autoloze straat in Berlijn. Het resultaat? File op Google Maps.

Zijn stunt zou naar eigen zeggen een "statement is tegen het blinde vertrouwen dat de moderne maatschappij heeft in algoritmes en data". Leuk en aardig, maar zo zou je in theorie dus mensen via door jou gekozen routes door een stad kunnen laten rijden. Gouden idee voor winkeliers, kroegen en restuarants wellicht?

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties