Halsema in de bocht: "Niet extra controleren op patserbakken vanwege schijn van etnisch profileren" Nieuws
Auteur
23/01/2020 11:52

Halsema in de bocht: "Niet extra controleren op patserbakken vanwege schijn van etnisch profileren"


Het extra goed controleren van grote patserbakken heeft de stad Rotterdam inmiddels honderdduizenden euro's aan belasting en openstaande boetes opgeleverd, en tevens konden er grote hoeveelheden gestolen merkkleding, auto's en crimineel vermogen in beslag worden genomen. Ook zijn onterechte en dubbele uitkeringen stopgezet. Je zou dus zeggen dat dat een prima maatregel is.

Nee, dan Amsterdam. Daar heeft burgemeester Femke Halsema aangegeven deze aanpak níet te gaan doen, omdat dat "de schijn van etnisch profileren in de hand werkt". Oké, we snappen dat het voor iemand met een buitenlands uiterlijk irritant is om zo af en toe eens onnodig langs de kant te worden gezet, maar dit gedeug gaat ondertussen wel heel erg ver. Intussen lachen criminelen in grote auto's zich helemaal scheel en gaan ze vrolijk door met waar ze mee bezig waren. De pakkans wordt namelijk nog kleiner, en als je wél wordt gepakt schreeuw je gewoon een paar keer dat het racistisch is en binnen no-time zit je als slachtoffer bij Jinek aan tafel.

Ergo conclusio: een stevige aanpak levert extreem veel op, maar wordt niet doorgezet omdat je anders wel eens als racist kan worden weggezet. Welkom in Amsterdam 2020 mensen, pak een stoel en wat popcorn, dit gaat nog wel even duren. Zucht.

Joost Eerdmans en Annabel Nanninga lieten uiteraard op Twitter even weten wat ze ervan vinden.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties