Columniste Karin Amatmoekrim: "Wie PVV stemt mag niet juichen voor het Nederlands elftal" Random X/amatmoekrim
Auteur
11/07 11:00

Columniste Karin Amatmoekrim: "Wie PVV stemt mag niet juichen voor het Nederlands elftal"


"Wees echt voor Nederland - heel Nederland - of houd je mond"

Eigenlijk willen we niet meer aan de wedstrijd van gisteravond herinnerd worden, maar ineens viel ons oog op een column van Karin Amatmoekrim die zich afvraagt hoeveel Oranje-supporters een half jaar geleden "voor dit extreem-rechtse kabinet" hebben gestemd. 

Hoeveel van hen herkenden zich in de zorgen over het verlies van dé Nederlandse identiteit, verlekkerden zich aan AI-gegenereerde droombeelden van het ideale Nederlandse gezin met hoogblonde kinderen? En hoe kijken zij dan naar een nationaal team met spelers van (ik zocht het even op) Molukse, Surinaamse, Ghanese, Ivoriaanse, Curaçaose, Togolese en Nigeriaanse afkomst? 

Ze schrijft in haar nieuwe column "Ons Oranje" tot je mist; dan ben je zwart, dat de degenen die bezorgd zijn over de multiculturele samenleving en neigen naar extreemrechtse opvattingen, niet zouden moeten juichen voor Oranje.

Volgens haar is de PVV een partij die rechtsextremistische opvattingen omarmt. "Wie PVV stemt, mag niet juichen voor het Nederlands elftal", schreef ze in haar column.

Juichen voor bruine en zwarte spelers, terwijl je rechtsextremistische opvattingen omarmt - daar zit wat mij betreft een opvallende onrechtvaardigheid in

Want als "Ons Oranje" voor Nederland staat, is dit niet de samenstelling die jij wilt. Dan moet je volgens haar maar je eigen elftal opstellen zonder de grote talenten met een niet-westerse migratieachtergrond. "Wees echt voor Nederland - heel Nederland - of houd je mond, en berg je oranje feestkostuum op."

/ / Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties