Nederlandse fans breken mogelijk record in Dortmund: grootste fanmars tot nu toe Sport
Auteur
10/07 15:05

Nederlandse fans breken mogelijk record in Dortmund: grootste fanmars tot nu toe


De fanzone Friedensplatz is inmiddels VOL

De politie in Dortmund verwacht woensdag een recordaantal Oranjefans bij de grootste fanwalk ooit, met circa 75.000 Nederlandse supporters in de stad voor de EK halve finale om 21.00 uur. De fanmars, die om 16.30 uur vanaf de Kelppingstrasse via het Westfalenpark naar het stadion gaat, zal naar verwachting veel tijd in beslag nemen door de spontane bewegingen van de supporters. 

De sfeer in het centrum van Dortmund is relaxed. Tot nu toe zie je overal Oranje in de Duitse stad. Af en toe kom je groepen Engelse supporters tegen, gekleed in wit of rood. Toch overheerst de kleur Oranje in Dortmund. Het kan zijn dat er twee keer zoveel Nederlandse als Engelse supporters naar de stad komen.

X/OnsOranje

Duitse politie sluit fanzone

Het is enorm druk in Dortmund. De fanzone op de Friedensplatz in het centrum, waar ongeveer 65.000 mensen in kunnen, is voller dan vol. Sinds ongeveer 13.15 uur kunnen er geen fans meer naar binnen en de organisatie vraagt mensen om naar een van de andere fanzone te gaan. Het plein ging iets voor 13.00 uur open en was snel vol met Oranjefans.

Supporters kunnen terecht in 3 fanzones

/ / Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties