Makers van Hawk Tuah video spreken zich uit en eisen erkenning na 'misgelopen' virale roem Random
Auteur
11/07 12:00

Makers van Hawk Tuah video spreken zich uit en eisen erkenning na 'misgelopen' virale roem


Dankzij hen verdient Haliey nu tenslotte bakken met geld

Memes worden meestal niet zomaar geboren, daar is een cameraman of fotograaf voor nodig, in combinatie met een creatieveling die er wat mee doet en het online gooit. Datzelfde geldt voor de Hawk Tuah Girl natuurlijk: mede dankzij de makers van de content is ze wereldwijd bekend.

De 25-jarige Tim Dickerson en 24-jarige DeArius Marlow, die het straatinterview deden voor hun kanaal Tim & Dee TV, zijn van mening dat ze erkenning en credits zijn misgelopen. Zij waren tenslotte degenen die de video maakte, knipten en online zetten.

In gesprek met The New York Times zei Marlow: 

Uiteindelijk zou niemand weten wie ze was als wij het niet aan het licht hadden gebracht en gepost hadden. Veel van het publiek dat ons nog nooit had gezien, denkt dat we groot zijn geworden door die ene clip. Mensen behandelden het alsof wij niets voorstelden en geen platform hadden.

YouTuber sinds 2021 

Het duo woonde samen tijdens hun studietijd in Nashville en uploadt sinds 2021 content op YouTube. Hoewel hun werk niet fulltime is (Dickerson is handelaar en voetbalcoach en Marlow is videograaf) vertelden ze aan The New York Times dat ze hebben geschat dat ze minstens 50 copyrightclaims hebben ingediend. 

Ondertussen heeft Haliey Welch de uitspraak als merk geregistreerd en wil ze het gaan gebruiken voor commerciële doeleinden. Afgelopen week harkte ze al 30k binnen met haar eerste klus voor een bikiniwedstrijd. Katsjinggg!

/ / Ook interessant

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties