PowNed haalt omstreden video met Taylor Swift-fans offline vanwege aanhoudende ophef Nieuws
Auteur
09/07 10:00

PowNed haalt omstreden video met Taylor Swift-fans offline vanwege aanhoudende ophef


De fans gingen héél ver voor een niet-bestaande meet & greet

Taylor Swift was vorige week in het land en eerder schreven we dan ook al dat fans urenlang in de rij stonden voor merchandise en zich 's ochtends vroeg al verzamelden voor de Arena. Ook het team van PowNed trok daarheen om een item te maken en vroeg zich af hoever fans zouden gaan voor een meet & greet met Taylor Swift.

Dat escaleerde al vrij vlot, want binnen no-time zoende een meisje met een willekeurige andere man en een andere vrouw trok haar trui omhoog om de camera te flashen. Later kwamen zij erachter dat de ontmoeting met de zangeres helemaal niet bestond, waarna grote ophef ontstond. De ombudsman van de NPO liet weten zo'n 70 meldingen binnengekregen te hebben en ook het Commissariaat voor de Media kreeg diverse klachten. PowNed bleef zich een paar dagen kranig verweren en hield stoer vol dat zij de video niet offline zouden halen, tot ze gisteren toch besloten de keutel (en de beelden) in te trekken.

PowNews wordt gemaakt door en voor jongeren en opereert al bijna 15 jaar op het scherpst van de snede. Aan de rand van de afgrond groeien nu eenmaal de mooiste bloemen. Maar soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift-fans. En dan moet je hand in eigen boezem steken. Daarom hebben we na intern overleg besloten dit item offline te halen.

Of PowNed dat inderdaad volledig zelf heeft besloten of dat ze een tik op de vingers hebben gekregen van de NPO is vooralsnog niet duidelijk.

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties