Verhitte discussie over mensen die het "n-woord" gebruiken in livestreams van Youtuber IShowSpeed Random
Auteur
08/07 18:01

Verhitte discussie over mensen die het "n-woord" gebruiken in livestreams van Youtuber IShowSpeed


Hij gebruikt het zelf te pas en te onpas

Het gebruik van het woord "neger" is al jaren een een supergevoelig dingetje. Logisch, want het is een historisch zeer beladen term, die is ontstaan tijdens het koloniale tijdperk en werd gebruikt om Afrikaanse slaven te omschrijven. Not so very nice dus, en reden dat het voor de samenleving als racistisch en beledigend wordt ervaren.

Verwarrend

Ondanks dat het voor iedereen duidelijk is dat dit zo negatief wordt ervaren en je het woord dus beter kan mijden, wordt het dagelijks gebruikt in films, muziek en op social media door zwarte mensen. Veel mensen vragen zich ook vaak af waarom zwarte mensen het wel mogen gebruiken en witte mensen niet. Want ongeacht de context, wordt het je niet in dank afgenomen en kan het zelf je baan als trainer kosten, terwijl je "meezong" met de muziek. Extra oppassen met karaoke dus voor veel mensen.

Educatieve context

Logischerwijs zou je verwachten dat het noemen van het woord geen probleem is als je in de rol van docent een les geeft, maar sommige mensen zijn tegenwoordig zo woke en overgevoelig dat ze zelfs dat niet accepteren en een klacht indienen. Door het volledig uit te spreken voelen ze zich al beledigd en gekwetst. Context, wat is dat? 

IShowSpeed 

De afgelopen dagen ging de discussie op X ook veel over het woord. De (superirritante) YouTuber IShowSpeed is de laatste tijd veel te zien en werd door honderden fans belaagd in Nederland én Noorwegen. Nu gaan er een aantal video's rond waarin te zien is hoe mensen hem "nigga" noemen. Of hij het écht erg vindt of dat hij wel lekker gaat op de extra views laten we even in het midden.

Can I say it?

Yeah say it!

Poolse fan floept het er ook uit

"I don't understand, sorry" 😆

Jochie blijft het roepen, zo lijkt!

Maar hij noemt hier bewust "Mocny Gaz", een Pools koolzuurhoudend water

Zo veel vragen

De vraag der vragen is natuurlijk of het woord nou wel of niet gebruikt mag worden binnen een bepaalde context of setting. Ook in de 2e video hierboven zie goed terug hoe IShowSpeed het zelf gebruikt en dat de fan in kwestie hem alleen na lijkt te praten. Dit is meer een impulsieve reactie die je vaker ziet, vooral bij jonge kinderen. Of we stoppen er gewoon lekker allemaal mee, zijn we tenminste van die hele discussie af.

Wat vind jij? Laat het weten in de reacties. 👇

/ / Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties