Politie onderzoekt beelden waarin man door scootertuig van fiets wordt getrokken Nieuws
Auteur
08/07 09:45

Politie onderzoekt beelden waarin man door scootertuig van fiets wordt getrokken


De beelden uit Zwijndrecht gaan intussen viraal

Een video waarin een fietser door twee scooterrijders van zijn fiets wordt getrokken en hard ten val komt, gaat als een razende rond op de social media. De beelden uit Zwijndrecht kwamen bij de politie terecht en die besloten een onderzoek te starten. 

Bij de beelden wordt de indruk gewekt dat het zou gaan om Turken die kwaad waren vanwege het verlies op het EK afgelopen zaterdag. Er werden namelijk ook al mensen met eieren bekogeld door boze Turken. Dit is vooralsnog niet bevestigd. 

De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis en was bij kennis, over eventuele verwondingen wordt geen uitspraak gedaan.

Op meerdere plekken onrustig

Op veel plekken sloeg de voetbalstemming om na het verlies en dat leidde op meerdere plekken tot rellen. In de Haagse Schilderswijk sloeg de vlam in de pan, in Eindhoven braken rellen uit en intussen heeft meldpunt PersVeilig bekendgemaakt dat er drie meldingen zijn binnengekomen van journalisten die zijn belaagd: een fotograaf werd geschopt en met eieren bekogeld, een verslaggever van Omroep West werd het doelwit van zwaar vuurwerk en een journalist van de Telegraaf beweerde aangevallen te zijn op de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk, waar hij klappen tegen zijn hoofd kreeg. Ook probeerden relschoppers zwaar vuurwerk in zijn auto te gooien.

/ / Ook interessant

Meer over
Delen

/ / Reacties