Zure Fransen delen ook nu weer onvoldoendes uit aan Oranjespelers Sport
Auteur
07/07 13:30

Zure Fransen delen ook nu weer onvoldoendes uit aan Oranjespelers


De Vrij kreeg wel een 8

De zuurgraad van de Franse krant L'Équipe werd na de wedstrijd tegen Roemenië al duidelijk. Waar de meeste analisten het als een keurig gespeelde pot bestempelden, dachten de Fransen daar compleet anders over en deelden ze bizarre cijfers uit. Ook nu strooien ze met onvoldoendes, maar zitten er ook een aantal voldoendes tussen.

Zeven onvoldoendes

Dit keer vallen er 7 onvoldoendes. Denzel Dumfries, Jerdy Schouten, Steven Bergwijn en Xavi Simons krijgen een 4, een 5 is er voor Tijjani Reijnders, Cody Gakpo en Memphis Depay. De hoogste beoordeling is voor Stefan de Vrij: een keurige 8.

De ondeugende Nederlandse ploeg werd in een 'uitwedstrijd' bijna verslagen door Turkije. Oranje had geen ideeën, maar veranderde van gedaante toen de epiloog was aangebroken. Net als Spanje en Frankrijk staan ze voor de zesde keer in de halve finales van het EK. Alleen Duitsland bereikte de laatste vier vaker (9 keer).

Overige media

Niet alle kranten waren negatief. The Guardian vond het een "fantastisch gevecht". Mundo Deportivo gaf in het rapport bijvoeglijke naamwoorden mee aan spelers. Zo worden de internationals Briljante Verbruggen, Onregelmatige Dumfries, Correcte Schouten, Discrete Simons, Betrouwbare Reijnders, Beslissende Gakpo, Afleider Weghorst en Verlosser Van de Ven.

/ / Ook interessant

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties