AI voorspelt dat Nederland met 3-2 van Turkije wint, check hier het verslag en beelden AI
Auteur
05/07

Inclusief beelden uit de toekomst van een blije Depay

Omdat ze zeggen dat AI tegenwoordig heel erg goed is hebben we ChatGPT de opdracht gegeven een wedstrijdverslag te maken van de EK-wedstrijd tussen Nederland en Turkije, die morgen plaats zal vinden in Berlijn. We hebben aangegeven dat hij de actuele statistieken moest verwerken in de kansberekening.

Eerste helft

De wedstrijd begon in een hoog tempo met beide teams die fel ten aanval trokken. Al in de 5e minuut kreeg Nederland de eerste kans van de wedstrijd. Een mooie voorzet van Denzel Dumfries vond het hoofd van Memphis Depay, maar zijn kopbal werd knap gered door de Turkse doelman Günok.

Turkije liet zich niet onbetuigd en kwam in de 15e minuut dicht bij een doelpunt. Cengiz Ünder ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot hard richting het doel, maar de bal raakte de paal.

In de 27e minuut brak Nederland de ban. Tijjani Reijnders onderschepte een bal op het middenveld en stuurde een perfecte pass naar Steven Bergwijn, die met een geplaatste schuiver de Turkse doelman passeerde: 1-0 voor Nederland.

Turkije bleef gevaarlijk en in de 39e minuut kwamen ze op gelijke hoogte. Een snelle counter werd afgerond door Kenan Yıldız, die met een fraaie krul de bal in de bovenhoek plaatste: 1-1.

Tweede helft

Na de rust kwamen beide teams ongewijzigd terug op het veld. Nederland begon weer sterk en kreeg in de 50e minuut een grote kans. Wout Weghorst kreeg de bal vrij voor het doel, maar zijn schot ging rakelings naast.

In de 62e minuut nam Nederland weer de leiding. Een hoekschop van Depay werd slecht weggewerkt door de Turkse defensie, waarna Xavi Simons de bal uit de lucht oppikte en keihard binnenschoot: 2-1.

Turkije bleef aandringen en kreeg in de 75e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Een gevaarlijk schot van Yusuf Yazıcı werd echter knap gekeerd door doelman Bart Verbruggen.

Het leek erop dat Nederland de wedstrijd over de streep zou trekken, maar in de 88e minuut sloeg het noodlot toe. Na een misverstand in de Nederlandse verdediging kon Cenk Tosun vrij doorlopen en met een beheerste schuiver de bal langs Verbruggen schieten: 2-2.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd gebeurde het onmogelijke. In de 92e minuut zette Nederland nog een laatste aanval op. De bal kwam terecht bij Donyell Malen, die een voorzet gaf op Depay. Met een schitterende omhaal wist Depay de bal in de kruising te krijgen: 3-2 voor Nederland!

Memphis viert zijn goal

Einduitslag

Nederland 3 - 2 Turkije

27': 1-0 Steven Bergwijn (🇳🇱)
39': 1-1 Hakan Çalhanoğlu (🇹🇷)
62': 2-1 Xavi Simons (🇳🇱)
88': 2-2 Cenk Tosun (🇹🇷)
92': 3-2 Memphis Depay (🇳🇱)

Nederland kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus na een zenuwslopende wedstrijd. De late goal van Depay bezorgde Oranje de overwinning en een belangrijke stap richting de volgende ronde van het EK 2024.

FEEST 🎉

/ / Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!