Pro-Palestinademonstranten omsingelen synagoge en vallen Israëlische man aan Nieuws
Auteur
25/06 11:01

Pro-Palestinademonstranten omsingelen synagoge en vallen Israëlische man aan


Het gebeurde in de Joodse wijk van Los Angeles

Nog steeds hoor je bijna dagelijks over pro-Palestinademonstraties, en niet zelden lopen die uit de hand. Zo ook bij de demonstratie in Pico-Robertson, de voornamelijk Joodse wijk in Los Angeles. Demonstranten omsingelden daar een synagoge en vielen een Israëlische tegendemonstrant aan. Hij raakte slechts lichtgewond, de rabbijn van de synagoge reageerde:

Ik denk niet dat Joden voor een moskee zouden gaan staan of dat christenen voor een moskee zouden gaan staan om zoiets te doen, niemand zou dit accepteren, maar hier, als het om Joden en Israël gaat, is alles koosjer, alles is oké.

Ook de burgemeester van LA reageerde vol afschuw:

Het geweld vandaag in de wijk Pico-Robertson was afschuwelijk en het blokkeren van toegang tot een gebedshuis is onacceptabel. Ik heb de LAPD opgeroepen om extra patrouilles te verzorgen in de gemeenschap van Pico-Robertson en ook buiten gebedshuizen door de hele stad. Ik zal morgen een ontmoeting hebben met hoofdcommissaris Choi om verder te praten over de veiligheid van de inwoners van Los Angeles.

Ik wil duidelijk maken dat Los Angeles geen toevluchtsoord zal zijn voor antisemitisme en geweld. Degenen die verantwoordelijk zijn voor beiden, zullen worden gevonden en ter verantwoording worden geroepen. Ik zal samen met raadsvrouw Katy Yaroslavsky, de uitvoerend directeur van de Joodse Federatie Los Angeles, rabbijn Noah Farkas, en andere wetshandhavings- en geloofsleiders deelnemen aan een gemeenschapsbijeenkomst waarin we zullen spreken over de te nemen stappen, samen.

De ME was in grote getale aanwezig maar kon niet voorkomen dat de chaos enkele uren duurde.

/ / Check dit ook even

Meer over
Delen

/ / Reacties