Just Stop Oil-demonstranten besmeuren meerdere privévliegtuigen vlak na landing Taylor Swift Nieuws Just Stop Oil
Auteur
20/06 12:47

Just Stop Oil-demonstranten besmeuren meerdere privévliegtuigen vlak na landing Taylor Swift


Er werden twee vliegtuigen vernield

Ja hoor, daar zijn ze weer, de klimaatactivisten van Just Stop Oil. Gisteren werden nog de stenen van Stonehenge oranje gespoten (want de voorouderen gebruikten blijkbaar teveel gas en benzine), vandaag was het de beurt aan meerdere privévliegtuigen. Twee demonstranten, Jennifer Kowalski en Cole Macdonald, braken vanochtend in op het vliegveld van Stansted, waar vlak daarvoor ook de jet van Taylor Swift zou zijn geland. Ze verfden twee vliegtuigen oranje en maakten daarna een statement over het klimaat, miljardairs, onomkeerbare schade, je kent het verhaal wel.

We leven in twee werelden: een waar miljardairs in luxe leven, in staat om met privéjets weg te vliegen van de andere wereld, waar onleefbare omstandigheden worden opgelegd aan ontelbare miljoenen. Ondertussen zorgt dit systeem dat extreme rijkdom door een paar wordt vergaard, ten koste van iedereen, voor de vernietiging van de voorwaarden die nodig zijn om menselijk leven te ondersteunen in een snel versnellende, eindeloze "cruel summer". Miljardairs zijn niet onaantastbaar; de klimaatcrisis zal ons allemaal raken.

In de loop der jaren heb ik moeten beseffen dat zelfs werken in duurzaamheid mij in wezen geen mogelijkheid biedt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren om de volledige ineenstorting van onze natuurlijke systemen te voorkomen. Ik moet wanhopige maatregelen nemen om mijn stem te laten horen.

In 2024 moeten we allemaal overwegen wat we elke dag kunnen doen om de koers van onze samenleving te veranderen. We hebben een noodverdrag nodig om de winning en verbranding van olie, gas en kolen tegen 2030 te stoppen.

Binnen enkele minuten waren er agenten ter plaatse die beide dames arresteerden.

Just Stop Oil

Gisteren, bij Stonehenge

Just Stop Oil

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties