Lilly Gaddis is haar baan kwijt omdat ze tijdens een rant op TikTok het n-woord zei Influencers
Auteur
13/06 16:59

Lilly Gaddis is haar baan kwijt omdat ze tijdens een rant op TikTok het n-woord zei


Ze vindt het bizar dat ze is ontslagen

Lilly Gaddis, een influencer op TikTok, is ontslagen na een controversiële uitspraak waarbij ze het n-woord gebruikte in een video over kooktips. In deze video gaf ze haar mening over huwelijken van vrienden en gebruikte daarbij "racistische en denigrerende taal", wat uiteraard tot grote publieke verontwaardiging leidde. Ondanks alle commotie weigerde Gaddis haar uitspraken te herzien of zich te verontschuldigen.

Het bedrijf was er niet blij mee

Haar werkgever, Rophe of the Carolinas, een thuiszorgbedrijf in North Carolina, besloot Gaddis te ontslaan vanwege deze opmerkingen. Het bedrijf, geleid door een Afro-Amerikaanse vrouw en een immigrant, verklaarde dat het Gaddis' gedrag absoluut niet ondersteunt of goedkeurt. Gaddis verdedigde haar recht op vrije meningsuiting en vindt het bizar dat ze is ontslagen "vanwege een woord dat jullie niet oké vinden". 

Daar moest natuurlijk ook weer een video over worden gemaakt. 👇

Het statement van haar werkgever

/ / Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties