Eerste beelden van Ali B: rapper barst in tranen uit in de rechtszaal Shownieuws
Auteur
12/06 11:07

Eerste beelden van Ali B: rapper barst in tranen uit in de rechtszaal


Rapper doorbreekt stilzwijgen

Op dit moment zit Ali B. in de rechtszaal om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen van verkrachting en aanranding. In totaal wordt hij vervolgd voor vier zedenfeiten bij drie verschillende vrouwen.

"Ik heb nooit een signaal gekregen, achteraf ook niet, dat er iets is gebeurd tegen de zin van iemand." Dat zegt Ali B vanochtend aan het begin van de rechtszaak tegen hem.

Verslag van Saskia Belleman

Is aanwezig in de rechtbank

Lange radiostilte

Na de uitzending van BOOS zijn er vanuit verschillende hoeken meldingen bij de politie gedaan. Mensen hebben informatie gedeeld over situaties die niet gerelateerd zijn aan The Voice. Volgens berichten zou Ellen ten Damme zijn verkracht tijdens de opnamen van het programma Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko. 

In Heiloo zou er een incident op een schrijverskamp hebben plaatsgevonden. De officier van justitie stelt dat de aanranding van Jill Helena in het Amsterdamse bos gebeurde. Hoewel zij Ali B kende van The Voice, haar deelname was al in 2013. In de rechtbank laat Ali B weten het moeilijk te vinden dat er veel tijd zit tussen de uitzending van BOOS en de huidige zitting. Hij geeft aan dat hij ruim twee jaar zijn kant van het verhaal niet heeft kunnen delen en begrijpt niet waarom dit zolang duurde. 

De media-aandacht had volgens hem een negatieve impact op zijn gezondheid, wat resulteerde in paniekaanvallen en slapeloze nachten. Hij suggereert dat een eerlijkere berichtgeving de situatie anders had kunnen maken. Een vrouw betrokken bij het schrijverskamp in Heiloo beweert dat Ali B ongewenste seksuele avances heeft gemaakt. Volgens haar heeft hij meermaals ongepaste aanrakingen gepleegd. Ali B spreekt deze beschuldigingen tegen in de rechtbank. 

Het Openbaar Ministerie zal aan het einde van de dag de strafeis bekendmaken. De advocaat van Ali B zal morgen een pleidooi houden en de rapper krijgt dan de kans om een laatste uitspraak te doen.

/ / Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties