Meerdere agenten gewond bij rellen na verlies FC Utrecht, twee hooligans aangehouden Nieuws
Auteur
27/05 09:45

Meerdere agenten gewond bij rellen na verlies FC Utrecht, twee hooligans aangehouden


Honderden supporters gingen op de vuist met de politie

Honderden fans van FC Utrecht, die het verlies van Go Ahead Eagles niet konden verkroppen, besloten in de rel-modus te gaan bij de Galgenwaard. Tijdens de wedstrijd waren er al vele incidenten (gooien met vuurwerk, poging tot veldbestorming, met bekers gooien) maar na het laatste fluitsignaal sloeg de vlam echt in de pan.

De "supporters" probeerden het uitvak te bereiken, bestookten de ME met stenen én fietsen, zochten de confrontatie met de politie op en bekogelden ambulances. Naar verluidt zijn er door de politie waarschuwingsschoten gelost, maar dat is tot zover niet bevestigd. Burgemeester Sharon Dijksma sprak van een dieptepunt:

Er werd bewust de confrontatie met de politie gezocht, waarbij onder meer stenen naar agenten en fietsen naar politiebusjes zijn gegooid. Pas na ingrijpen van de ME kon de orde in het gebied rondom het stadion worden hersteld. Ik wil mijn waardering uitspreken voor het professionele optreden van de politie en de beveiliging van FC Utrecht. Dat het uitgerekend deze laatste wedstrijd misgaat is een smet op een voor de club succesvol seizoen. Teleurstelling om sportieve prestaties mag nóóit een excuus zijn om je zo te misdragen.

Door de 2-1 overwinning van Go Ahead Eagles spelen zij het komende seizoen Europees voetbal.

Tijdens de wedstrijd liep het al uit de hand

Deze veldbestormer kwam niet ver

Na de wedstrijd brak de pleuris uit

Rellen bij het stadion

X/boukevaneeken

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties