Youp van 't Hek neemt afscheid in Carrè met allerlaatste show Shownieuws Anefo
Auteur
26/05 13:05

Youp van 't Hek neemt afscheid in Carrè met allerlaatste show


50 jaar en 6000 shows later

Youp van 't Hek heeft zaterdag zijn laatste show gegeven. De cabaretier van 70 jaar trad op in een vol Carré, waar hij zijn laatste tournee 'De Laatste Ronde' ten einde bracht, in het bijzijn van onder andere vrienden en kennissen. De slotvoorstelling markeerde de 276e keer dat Van 't Hek alleen optrad in Carré. Hij heeft in totaal 28 programma's gemaakt, waaronder tien oudejaarsconferences.

Flappie

Een van zijn meest iconische nummers is "Flappie," een tragikomisch kerstlied over een jongetje wiens konijn op mysterieuze wijze verdwijnt, om uiteindelijk tijdens het kerstdiner op tafel te verschijnen. Dit nummer is uitgegroeid tot een klassieker in Nederland en wordt jaarlijks tijdens de feestdagen gedraaid.

Buckler-incident

In 1989 zorgde hij voor het beruchte "Buckler-incident" tijdens zijn oudejaarsconference. Youp bespotte het alcoholarme biermerk Buckler van Heineken door het te associëren met suffigheid en niet serieus te nemen consumenten. Zijn scherpe satire en de populariteit van de show leidden tot een enorme daling in de verkoop van Buckler, wat uiteindelijk resulteerde in het faillissement.

/ / Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties