DJ-set Grimes op Coachella gaat viraal omdat ze geen idee heeft hoe ze moet DJ'en Muziek
Auteur
16/04 11:02

DJ-set Grimes op Coachella gaat viraal omdat ze geen idee heeft hoe ze moet DJ'en


DJ's van over de hele wereld spreken er schande van!

Afgelopen weekend vond het eerste deel van het Coachella-festival plaats in Californië en daar stond Grimes (inderdaad, de ex van Elon Musk) geprogrammeerd als DJ. Die set gaat nu viraal, maar om alle verkeerde redenen: ze liet namelijk duidelijk zien geen enkel idee te hebben hoe ze daadwerkelijk plaatjes aan elkaar moest mixen.

Blijkbaar had een van haar medewerkers zijn huiswerk van tevoren niet goed gedaan, want de cd-spelers gaven bij de nummers de verkeerde BPM's (beats per minute, en dus de snelheid) aan. Nu zou dat voor een DJ totaal niet boeiend zijn omdat je natuurlijk gewoon op gehoor twee liedjes aan elkaar kunt mixen, maar Grimes niet. Die had geen idee, gaf de schuld aan haar medewerker en de apparatuur en besloot maar gewoon een paar liedjes volledig af te draaien.

Kleine uitleg: de cd-spelers kunnen muziek volledig automatisch aan elkaar rijgen door middel van de sync-knop. Even op die knop drukken, net doen alsof je héél ingewikkeld werk doet en hoppetee, de handjes in de lucht! Daarvoor moeten alle liedjes van BPM-informatie worden voorzien, en alhoewel dat automatisch gaat wil het nog wel eens voorkomen dat de software het dubbele aantal BPM's aangeeft, of juist de helft. Geen probleem, dat kun je gewoon handmatig aanpassen, maar dat had een van haar medewerkers dus niet gedaan.

Die functie werkte nu dus niet en dus moest ze handmatig daadwerkelijk gaan DJ'en. Uiterst pijnlijk, want ze had geen enkel idee hoe. De ware essentie van het draaien, twee platen beatmatchen, geen raketwetenschap, maar ze had geen idee hoe. Klein gokje: ze kreeg voor dit uurtje liedjes afdraaien zéér waarschijnlijk meer dan 10x jouw jaarsalaris.

Haar uitleg

Veel besproken

Veel besproken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties