BIOS uitlezen...
Agent van aanranding beschuldigd tijdens ontruiming XR-demonstratie: "Hey! Zit niet aan mijn t**t!" Nieuws
Auteur
08/04 10:23

Agent van aanranding beschuldigd tijdens ontruiming XR-demonstratie: "Hey! Zit niet aan mijn t**t!"


Was dit een bewuste actie of niet?

De vrolijke vrienden van Extinction Rebellion lieten afgelopen weekend weer flink van zich horen, en speciaal voor de gelegenheid had zelfs Greta Thunberg zich in Den Haag bij de actiegroep aangesloten om eens gezellig de snelweg te gaan bezetten. Dat ging niet helemaal zoals gepland, want de politie voorkwam de blokkade en pakte Greta op om haar daarna weer vrij te laten. Demonstranten verspreidden zich en blokkeerden andere straten in Den Haag, waarbij Greta voor een tweede keer werd opgepakt.

De Haagse politie had het er maar druk mee, en een van de agenten wordt op op X van aanranding beschuldigd. Hij zou een vrouwelijke demonstrant bij haar borst hebben gepakt, waarna een collega "Dat vind je vast wel lekker" zou hebben gezegd. Aanranding, volgens sympathisanten én Asha ten Broeke.

Gebroken elleboog

Ook zouden agenten de elleboog van een demonstrant hebben gebroken, al is dat (behalve door Extinction Rebellion) nog nergens bevestigd. Het optreden van de politie wordt in elk geval flink bekritiseerd en er zou teveel geweld zijn gebruikt. 

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties