BIOS uitlezen...
Ophef rondom opgepakte vader die spelersbus Feyenoord filmde met zoontje Nieuws
Auteur
08/04 09:28

Ophef rondom opgepakte vader die spelersbus Feyenoord filmde met zoontje


Politie Rotterdam heeft inmiddels gereageerd

Over de klassieker tussen Ajax en Feyenoord die gisteren in Rotterdam werd gespeeld hoeven we niet zoveel meer te zeggen denken we, en vooral Ajacieden zullen het onderwerp het liefst even laten rusten. Toch gaan we nog even terug naar Rotterdam gisteren, want er is bijzonder veel ophef ontstaan over een man die rustig de Feyenoord-spelersbus stond te filmen en ineens vanuit het niets door de politie in een bus werd getrokken en mee werd genomen. Het geschreeuw van zijn zoontje daarbij ging bij veel mensen door merg en been, al werd die ook (op de voorbank) door de politie meegenomen. 

Antisemitische leuzen

De vork lijkt echter toch iets anders in de steel te zitten, want na massale ophef (voornamelijk op X) voelde de Rotterdamse politie zich genoodzaakt te reageren. Zij geven aan dat de man niet is opgepakt vanwege het filmen van de bus, maar omdat hij antisemitische teksten zou hebben geroepen. Zijn zoon is meegenomen om te herenigen met zijn moeder.

En die andere demonstraties dan?

Eind goed, al goed zou je zeggen? Nee, toch niet helemaal, want ook dit schoot bij een hoop mensen in het verkeerde keelgat. Hetzelfde weekend waren er namelijk meerdere pro-Palestinademonstraties waarbij talloze kreten te horen waren die door velen óók als antisemitisch worden gezien. Hoe kan het dat die mensen door mochten lopen maar de vader bij de spelersbus binnen no-time in het politiebusje zat? Geert Wilders deelde een video van een demonstratie in Rotterdam waarbij hij zegt dat Hamas-militant Abu Obaida wordt vereerd, dat lijkt veel mensen toch ook wel een tikje antisemitisch...

X/@MichaelVis_

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties