Syrisch gezin weigert appartement in Utrecht omdat deze geen lift heeft Nieuws
Auteur
26/03 14:33

Syrisch gezin weigert appartement in Utrecht omdat deze geen lift heeft


Ze worden nu mogelijk uit het AZC gezet

Even ter verduidelijking: Nederland is verplicht asielzoekers op te vangen. Echter, die plicht vervalt zodra deze asielzoekers passende huisvesting hebben gevonden, en die regels leveren nu (wederom) gedoe op bij het COA. Zij hebben onlangs een Syrisch gezin met minderjarige kinderen een appartement in Utrecht aangeboden, maar deze weigerden zij: het gebouw had geen lift.

Het appartement bevond zich op de vierde verdieping, en de moeder van het gezin was niet goed ter been waardoor dat voor haar "ondoenlijk" zou zijn. Ook zou een van de zoons slechtziend zijn waardoor de situatie verre van ideaal zou zijn. Saillant detail: het gezin weigerde de woning op basis van alleen de plattegrond, zonder zelf een kijkje te gaan nemen.

Het COA eist nu via een kort geding dat het gezin het AZC in Amersfoort verlaat. Volgens hen zijn de medische redenen niet genoeg grond om de woning te weigeren, al heeft de rechter zo zijn twijfels of hij minderjarige kinderen op straat moet zetten. Aan de andere kant is er de angst voor precedentwerking: als je zonder gevolgen woningen mag weigeren dan kun je er op wachten dat dat nóg vaker gaat gebeuren. De rechter doet op 8 april uitspraak.

Zo ziet het AZC er van binnen uit

/ / Nog meer interessants

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties