BIOS uitlezen...
Gamedeveloper neemt alleen zwarte werknemers aan omdat "de werksfeer anders onveilig wordt" Bizar
Auteur
13/03 13:03

Gamedeveloper neemt alleen zwarte werknemers aan omdat "de werksfeer anders onveilig wordt"


Alleen in Amerika!

De wereld is maar vreemd. Overal wordt er alles aan gedaan om racisme uit te bannen. Van educatie tot protesten en van inclusiviteitslessen tot anti-microagressietrainingen, en tegelijkertijd gebeuren er zaken als deze. Dit is namelijk Dani LaLonders, en zij zou ingehuurd zijn door gamedeveloper Cliffhanger om een game te bouwen rondom Marvels Black Panther.

Tot zover niets aan het handje, maar intussen gaan oude beelden van haar viral, toen ze nog werkzaam was bij een andere developer. Ze was daar nogal kritisch op wie ze wel en niet aannam, en haar 21 man sterke team bestaat namelijk uitsluitend uit zwarte mensen, omdat je met blanke mensen een onveilige werksituatie zou creëren. Die zorgen alleen maar voor microagressies en zo.

Nu mag je dat soort zaken natuurlijk niet omdraaien, maar wat denk je dat er zou gebeuren als een gamedeveloper zou zeggen dat ze alleen maar blanke werknemers willen hebben, omdat zwarte werknemers zorgen voor een onveilige werksfeer? Cliffhanger heeft tot zover nog niet gereageerd.

Ook op X gaat ze regelmatig tekeer

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties