BIOS uitlezen...
Toen vs nu: hoe ziet actrice Jennifer de Jong er bijna 30 jaar na Fort Alpha uit? Celebs BSR Agency
Auteur
14/03 18:02

Toen vs nu: hoe ziet actrice Jennifer de Jong er bijna 30 jaar na Fort Alpha uit?


De "brutale meid" is weinig veranderd!

Het is inmiddels al 27 jaar geleden dat de serie Fort Alpha van de buis verdween, en dat is toch wel een van de meest legendarische schooldrama's uit de Nederlandse tv-geschiedenis te noemen. In totaal werden er slechts 20 afleveringen gemaakt, en dankzij de serie maakte Nederland voor het eerst kennis met (intussen) BN'ers als Tygo Gernandt, Cas Jansen, Tatum Dagelet, Pepijn Gunneweg en natuurlijk Jennifer de Jong.

Zij begon haar carrière als danseres en model, werd uiteindelijk gespot voor Fort Alpha en vanaf daar ging het bijzonder hard. Nadat de serie ten einde kwam bleven zij en Tatum Dagelet samenwerken en zo ontstond het fenomeen Brutale Meiden, waarin de dames "brutale" interviews en geinige sketches deden.

Een fotoshoot uit Fort Alpha

Jennifer in 1998

BSR Agency

Jennifer met Tatum in 2003

BSR Agency

Het einde van haar carrière

Brutale Meiden was een enorm succes en er zou haar dan ook een glansrijke tv-loopbaan te wachten staan, ware het niet dat een heftig auto-ongeluk maakte daar een einde aan. Ze werd tijdens een opnamedag van achter aangereden bij een verkeerslicht, iets waar ze een whiplash aan over hield. Ze vertelde hierover tegen LINDA:

Ik was behoorlijk depressief. Ik was ervan overtuigd dat ik ooit weer gewoon mijn werk kon doen, maar mijn psycholoog zei: er is Jen van voor het ongeluk en Jen van erna. Je zult nooit meer die Jen van voor het ongeluk worden. Het was daarna lastig om aan de bak te komen. In de periode erna lukte het me nog wel om tijdens audities opgestuurde scripts erin te rammen, maar zodra een regisseur aanwijzingen ging geven, of iets anders dan het script van me vroeg, ging het mis. Op een gegeven moment werd ik niet meer gevraagd. Dat was een harde gewaarwording.

Uiteindelijk wist ze toch weer op te krabbelen, en in 2010 opende ze met haar zus een lunchroom, gebaseerd op gezond eten. Ook is ze actief als schrijver en succescoach. Wat dat laatste ook wezen mag.

Jennifer in 2023, op 47-jarige leeftijd

BSR Agency

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties