Mark Rutte springt in de bres voor Femke Halsema na boze tweet van Geert Wilders Nieuws BSR Agency
Auteur
12/03 10:45

Mark Rutte springt in de bres voor Femke Halsema na boze tweet van Geert Wilders


De demonstratie voor het Holocaustmuseum houdt de gemoederen flink bezig

Het is nu al een van de meest besproken demonstraties van dit jaar: de pro-Palestinademo van afgelopen zondag, bij de opening van het Holocaustmuseum. Hierbij was de Israëlische president Herzog aanwezig, en dat stuitte een aantal mensen tegen de borst, ook al was die uitnodiging al rond vóór de bloedige aanslagen van 7 oktober.

Demonstranten vinden dat hij "verantwoording moet afleggen voor wat er in Gaza gebeurt", en ook hekelen zij een toespraak waarin hij (na de aanval van 7 oktober) aangaf geen onderscheid te maken tussen burgers en Hamas. De protesten liepen stevig uit de hand, waarbij demonstranten antisemitische leuzen riepen, met stenen gooiden en een politiebus vernielden.

Geert Wilders is boos

Zoals je zou verwachten waren een heleboel mensen daar bijzonder boos over, onder wie Geert Wilders. Hij trok van leer op X door de situatie een politieke actie van Halsema te noemen.

Rutte in actie

Veel mensen waren het met Geert eens, en waren ongelooflijk boos over het tijdstip en de plek van het protest. Mark Rutte echter niet, want die besloot zijn Minpres-account weer eens op te starten en Geert ongelijk te geven.

Huub Stapel gaat viral

Ondertussen wordt onderstaand videofragment uit Van Roosmalen & Groenteman, waarin Huub Stapel te gast was, veel gedeeld. Hij lijkt een gevoelige snaar te hebben geraakt en veel mensen vragen zich dan ook af of hij nog vaker zal worden uitgenodigd.

Ook PowNed was aanwezig bij de demonstratie

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties