BIOS uitlezen...
Dirk haalt walnoten uit de schappen omdat niet op het etiket staat dat er walnoot in zit Nieuws
Auteur
07/03 10:12

Dirk haalt walnoten uit de schappen omdat niet op het etiket staat dat er walnoot in zit


Alsof je De Speld aan het lezen bent

Soms is de scheidslijn tussen waarheid en fictie een hele dunne, en soms vraag je je af of je daadwerkelijk het nieuws aan het lezen bent of dat je weer eens in een artikel van De Speld bent getrapt. Zo ook gisteren, toen supermarkt Dirk bekendmaakte de gepelde walnoten van 1Bite uit de schappen te halen.

Dat gebeurt wel vaker met producten die niet goed zijn verpakt, gefabriceerd of op een andere manier niet in de haak zijn, maar de reden achter deze recall is wel een toppertje: er staat niet op de verpakking vermeld dat walnoten het allergeen "walnoten" bevatten. Ook de NVWA waarschuwt.

Ook de website van Dirk vermeldt ondertussen het volgende:

Dirk haalt per direct de 1Bite Gepelde walnoten uit de schappen. Na controle is gebleken dat dit een onjuist onderetiket bevat, waardoor het allergeen (wal)noot niet vermeld staat op de verpakking. Klanten met een (wal)noot-allergie worden dringend verzocht het product niet te consumeren.

Klanten die een product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 088-313 7177 of dirk.nl.

Nu zijn wij de laatsten die grappen maken over mensen met een allergie, maar als je extreem allergisch bent voor walnoten en TOCH walnoten eet omdat nou eenmaal niet op het etiket staat vermeld dat er walnoot in walnoten zitten, tsjah, dan scharen we dat maar gewoon even onder natuurlijke selectie.

Theo Maassen had het er in 2005 al over

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties