Bitcoin op weg naar recordhoogte: stijgt in maand met ruim 50% tot 66.000 dollar Crypto
Auteur
04/03 17:10

Bitcoin op weg naar recordhoogte: stijgt in maand met ruim 50% tot 66.000 dollar


Nu echt to the moon?

Bitcoin is aardig op weg om zijn oude record van 69.000 dollar te verbreken, wat ie in november 2021 waard was. Sindsdien is de waarde ook flink gekelderd en stond de munt eind 2022 rond de 16.000 dollar.

Bitcoin fondsen

De eerste oorzaak van de stijging is ongetwijfeld de introductie van nieuwe spot exchange-traded funds (ETF's) voor bitcoin in de Verenigde Staten. Deze op de beurs verhandelde fondsen hebben in een recordtijd van slechts zes weken een onvoorstelbare hoeveelheid kapitaal weten aan te trekken. De ETF's vereenvoudigen het proces voor Amerikaanse particuliere beleggers om in bitcoin te investeren aanzienlijk en stellen tegelijkertijd institutionele beleggers in staat om voor het eerst gemakkelijk in bitcoin te beleggen.

Bitcoin halving

Een tweede oorzaak is mogelijk de aanstaande bitcoin halving, die naar schatting in april plaats zal vinden. Vanaf dat moment halveert de uitgifte van bitcoin, wat het minen aanzienlijk ingewikkelder en dus duurder maakt. In voorgaande keren leidde deze halvering tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Alt coins stijgen met honderden procenten

Als de grootste coins zoals Bitcoin en Ethereum stijgen, is het vaal een kwestie van tijd voordat de alt coins beginnen te bewegen. Omdat die vaak nog wat heftiger reageren (zowel opwaarts als neerwaarts), zien we bizarre stijgen bij veel van de zogenaamde meme coins. Zo is PEPE de afgelopen week maar liefst met 390% gestegen, FLOKI met 300% en Dogecoin (bekend dankzij Elon Musk) met bijna 100%. HADDEN WE MAAR... 

/ / Deze dingen wil je niet missen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties