BIOS uitlezen...
Ophef over kinderen die voeten kussen om geld op te halen voor goed doel Bizar
Auteur
04/03 10:30

Ophef over kinderen die voeten kussen om geld op te halen voor goed doel


Toch wel een tikje verontrustend

Veel scholen doen hun best om op verschillende manieren geld op te halen voor het goede doel. Zo zie je in Nederland regelmatig sponsorlopen, worden er gebakjes of werkjes verkocht en staan er collectebussen. Dat besloten ze in Edmond (Oklahoma), op de Deer Creek High School eens helemaal anders te doen. Daar hebben ze namelijk de "Wonderful Week of Fundraising" en om geld op te halen likten de studenten (tussen de 14 en 18 jaar oud) aan andermans voeten. Nee, we verzinnen het niet. De actie was bestemd voor Not Your Average Joe Coffee, een bedrijf dat zich inzet om ook mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Heftige reacties

De reacties waren uiteraard niet mals. Studenten waren geschokt, ouders van studenten woedend en de hoofdinspecteur van het onderwijs in Oklahoma gaat zich inzetten om dit soort "filth" van scholen te verwijderen. De school vond het allemaal prima, zo lijkt het, want het was allemaal op initiatief van de deelnemende studenten en er deed geen enkele medewerker van de school mee.

Deze middag heeft Deer Creek High School aangekondigd dat er veel geld is opgehaald voor Not Your Average Joe Coffee, een organisatie die is opgericht om "onze gemeenschap te inspireren door studenten en volwassenen met intellectuele, ontwikkelings- en fysieke beperkingen te betrekken," volgens hun website. Dit totaalbedrag is verzameld door een week van evenementen en activiteiten op zowel Deer Creek High School als Deer Creek Middle School, allemaal ontworpen om onze gemeenschap samen te brengen voor een uiterst impactvolle organisatie.

Op donderdag 29 februari 2024 organiseerde Deer Creek High School een bijeenkomst genaamd de Clash of Classes voor studenten die betaalden om bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomst boden leerlingen van de negende tot en met de twaalfde klas zich vrijwillig aan om deel te nemen aan verschillende door studenten georganiseerde klassencompetities, in de geest van geld inzamelen voor NYAJ. Alle deelnemers aan de bijeenkomst waren studenten die zich van tevoren hadden aangemeld voor de spel(len) die ze speelden. Geen enkel lid van het personeel of de faculteit van Deer Creek nam deel aan de spellen tijdens deze Clash of Classes bijeenkomst.

Veel toegewijde studenten hebben genereus van hun persoonlijke tijd gegeven om deze gedenkwaardige prestatie te bereiken, die gemeenschappen buiten de grenzen van Deer Creek zal dienen. We willen graag alle klanten, bedrijven en sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van deze prachtige Week van Fondsenwerving.

In totaal werd er $ 152,830 opgehaald. Dat dan weer wel.

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair